Merhabalar,

Bilmeyen varsa diye bu konuyu rehber niteliğinde açmaya karar verdim.

Öncelikle kripto para borsalarında al-sat işlemlerini öğrenme aşamasındaysanız gerçek işlemler sizin için biraz stresli ve zorlu olabilir.
Bu olası zararları önlemek ve daha rahat bir şekilde öğrenim sağlamak için Paper Trading işlemleriyle çalışıyoruz.

Paper Trading, Tradingview'in ücretsiz olarak kullanıma sunduğu, gerçek olmayan hayali bir parayla işlemlerimizi açıyoruz. Yani kâr da zarar da cebimize yansımıyor.
Buradaki amaç, stratejilerimizi işleme döktüğümüzde "çalışıyor mu çalışmıyor mu?" karmaşasını sonuçlandırmaktır.
"Edindiğim teknik analiz bilgilerini, incelediğim göstergeleri kullanma yöntemim, yaptığım işlemlerde bana kâr sağlıyor mu? Kaç işlemde ne kadar zarar, ne kadar kâr ettim?" gibi soruların yanıtlarını zarara girmeden buluyoruz.

Nasıl yapacağım?
Ücretsiz olarak açtığınız tradingview hesabınız üzerinden grafik bölümüne girerek, seçtiğiniz bir paritede aşağıdaki işlemleri yaparak hemen al-sat stratejinizi oluşturmaya başlayabilirsiniz.

Dilediğiniz kadar al-sat yapabilirsiniz. Bakiyeyi kaybettiğinizde deneme hesabını sıfırlayarak baştan başlayabilirsiniz.

Okuduğunuz için teşekkürler.