Herkes bilgisi dahilinde bir şeyler yazmış ancak hepsi yanlış veya eksik bilgi. Ben de bu işin gurusu değilim ama birkaç anahtar kelime vermek istiyorum.
Kardeş sen küçükken hiç balonla oynadın mi ?
Ailen balon aldı mı sana ? Aldıysa onu hiç patlarken gördün mü ?
Evet gördük. Ayrıca 2001 krizini, emlak balonunu/mortgage krizini, wall streeti, arjantin ve venezuela'nın batışını, asya krizini, abd'nin sınırsız para basmasını da gördük. Bitcoin balondur değildir, patlar patlamaz zaman gösterecek ancak şimdiki sistem de sütten çıkmış ak kaşık değil." Bitcoin genesis block - The Times 03/Jan/2009 Chancellor on brink of second bailout for banks."
Nakit yerine kripto kullanılmadıkça hiçbir şey olmaz hocam, gerçek Dünya'da kriptoyu nakit yapıp harcayabiliyoruz sonuçta

25 sene içerisinde göreceğiz gibi.
Dediğiniz gibi zaman gösterecek bunu. Tesla almayı düşünürsen nakit yapmana gerek yok, bitcoin ile alabilirsiniz
Eninde sonunda o kazandigin para banka hesabina geri donmeyecek mi ?
Dönmek zorunda değil. Bitcoin ile hizmet alınıp satılması her geçen gün artıyor. R10'da bile gözlemleyebilirsiniz bunu.
Artması azalması önemli değil. Ben de kazancıma bakıyorum ancak bu teknoloji hayatımızda yer alacak artık.
İleride de artacak hocam ya sanal para artık heryerde hadi biz gariban vatandaşız da şirketler milyon dolarlar yatırıyor öyle birşeyin patlama imkanı yok
Şirketlerin yatırması patlamayacak, düşmeyecek anlamına gelmez. Zaten dolaşımdaki paranın da %90'ı sanal. Sanal para yeni bir şey değil. Bitcoin/blokzincir daha farklı bir şey. Sadece sanal para diyerek açıklanamaz.
coine her zaman güven olmaz arkadaşım güzel zarar etti, bilginize.
Hiçbir şeye her zaman güven olmaz. Kripto piyasası zaten çok riskli, girenler işin sonunda genelde zarar ediyorlar. Klasik borsa mantığı işte.
Bankalar hiçbir zaman bitmez. Banka ile kripto paralar arasında bir benzerlik yok, dolayısıyla rakip değiller.
Bir yandan katılıyorum bir yandan katılmıyorum. De-fi ekosistemi ile borç alıp verme, faiz kazanma gibi enstrümanlar var.