Merhaba,

Çok küçük yaşlardan beridir hayalimde olan ve olmak için can attığım tek meslek Polislikti. Ama yanlış okul seçimi, ardından gelen başarısızlıklar ve mutsuz olduğun yerde geçirdiğin seneler sonucu yıpranmalar derken hayalime giden yolu seçemedim. Daha 20 yaşındayım, hala şansım var biliyorum fakat o kadar yorgun hissediyorum ki. Şöyle bir düşündüm; herkes sevdiği ve hayalini kurduğu mesleği yapabilseydi bırakın ülkeyi dünya ne durumda olurdu acaba? Herkes işini severek ve isteyerek yapıyor olurdu. Şimdi bazen görüyorum çevremde hiçbir şey olamazsak polis oluruz diyip garanti meslek olarak görülüyor. Bu adamlar sırf bir taraflarını kurtarabilmek için istiyor iken (hatta istemiyor bile, çıkış yolu olarak görüyor) benim gibi 4 yaşındayken bile polis üniformalarıyla fotoğraf çekilen ve tahmin bile edemeyeceğiniz bir mazisi olan bu mesleği isteyen bir genç sırf 5 puanla üniversitesini kaçırdı diye (PMYO) farklı bir bölüm okudu üniversitede ve şimdi KPSS ardından binbir türlü mülakat vs. geçecek? Üstelik geldiğimiz 2021 yılında tüm kurumlarda hak yenirken. Ben yine deneyeceğim şansımı, vazgeçmiyorum ama çok ümitsizim. Çokta üzülüyorum. Belki de hayatım boyunca istemediğim sevmediğim bir mesleği yapmak zorunda bırakılıyorum saçma sapan gereksiz binbir türlü sınav yüzünden. Zaten baktığınızda kim hayalini kurduğu mesleği yapıyor ki şu anda kaç kişi yani? Sayıya döksek belki 10/1 hatta 100/1. Dünya çok daha güzel olurdu herkes sevdiği işi yapsaydı.

(Bu arada Polis karşıtı insanlar var forumda biliyorum, lütfen onlar yorum bırakmasın engellerim.)