@Beraa;

Merhaba, eğer yanlış anladıysam düzelttin vergi levhası almadan yatırımınızı önceden yapmışsınız ve maddi açıdan satış yapamadığınız için üzerinize yük biniyor ve bundan feragat etmek istiyorsunuz. Bundan sonra yazıcaklarım tamamen kişisel düşüncelerim ve ytd(adettendir). Şahsen, bir projenin başarılı olması için temelde;

* Doğru Proje

İşe başlamadan önce pazar araştırması, hedef kitle uygunluğu ve iş planı hazırlanması vb gibi hazırlıkların yapılması.

* Doğru Ekip

İlk başta tek kişisiniz ama işinizi büyütmeyi düşünüyorsanız eğer bu olanağa karşılık departmanların önceden ayarlanması ve personel iş gücü sağlanması

* Doğru Zaman

Günümüz şartlarında fizibilite(yapılabilirlik) durumunun sorgulanması, kâr ve zararın ön tespiti için hazırlık ki ülkemizdeki ekonomik alt yapıyı düşündüğümüzde an itibarıyla öngörülebilirliğin düşük olması " (-) " bir dezavantaj.

* Doğru Yer

Satış yapılacak fiziki yahut dijital alanın belirlenmesi ve bunun temellerinin atılması

* Doğru Para

Yatırım yapılacak paranın dengeli bir şekilde dağıtılması (reklam, vergi, iş giderleri vs)

Genç girişimci desteğinden bende faydalanıyorum. 3 yıl içerisinde toplam 225.000 ₺ her yıl için 75.000 ₺ 'na kadar sadece GELİR VERGİSİ affı sağlıyor. Damga vergisi ve KDV vergisi bunların dışında bilginiz olsun. Vergi levhası aldıktan sonra minumum aylık ortalama muhasebe ödemesi dahil 400 ₺ 'ya yakın tutabilir. 1 yıllık bağkur ödemesi söylediğiniz gibi devlet tarafından karşılanıyor ve SGK'dan faydalanabiliyorsunuz. Ek olarak Bu girişimden faydalanmak istiyorsanız yıl başında vergi levhasını almanız sizin için avantaj sağlar.

Sorularına gelecek olursam. Şahsen senin yerinde olsam aydan aya beni zarar uğratmayacak şekilde elimdeki firmayı devreder ve iş planı ve ilerisi için proje hazırlığı yapardım. Baban bu iş için pek oralı olmasa da ailenle bu konuda iletişimi bırakma ve onları ikna edip desteklerini almaya devam et. Hosting işinden fazla anlamam ama yapmak istediğin işle ilgili kalifiyeli eğitim setlerini araştır ve kendini daha fazla geliştirmeye ver eğer bu işi yapmayı gerçekten istiyorsan bunlar sana çok katma değer katar. Aslında söyleyebileceğim daha fazla şey var ama kafanı bulanıklaştırmak istemem. 18 yaşındasın ve tam verimli olacağın çağdasın ilerisi için çok güzel fırsatlar doğabilir. Eyyorlamam bu kadar. Bol şans.

+++ büdüt +++

Ek olarak eğer KOSGEB vb gibi hibelerden faydalanmak istersen önemli bir uyarı yapayım. Vergi levhası almadan önce KOSGEB eğitimine katılman gerekiyor eğer eğitimlerine katılmayıp direkt açılışı verirsen maalesef KOSGEB' in bir çok hibesinden faydalanamıyorsun. Ben bunu home office şahıs şirketimi açtıktan sonra öğrendim eğer düşünüyorsan bunu da kenara not alabilirsin.