bycagabey adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar
Bugün yeni bir proje aldım, içeriğini belirtmeyecem, teknik anlamda Sahibinden com’un aynısı olacak, artı İOS ve Android uygulaması, aylık, yıllık ücretli abonelik sistemleri, ödeme sistemi, vs, maliyet konusunda fikir ve tekliflere açığım.
Hocam Sahibinden,com un aynısına benzer bir sitede olsa öncelikle alt yapınız çok sağlam olması lazımdır. Şimdi siteyi kur üyelik aç milleti siteye sok kendini tatmin et olayı degildir. Siteyi açarsın alan adına marka reklamı yaparsın ilk etapda sitenin adını insanların aklına kazarsın böyle bir site var diye onlarda yavaş yavaş ismini ezberlerler. Bu tür site açıp dışardan reklam alabilmek için " kurumsal " olman gerekiyor aksi bir taktirde göze battığın zaman hiç olmadığı kadar risk alıp para ödemek zorunda kalırsın. Alt temelindede en azından " Siber Güvenlik Uzmanı " ve bu alanlarda uzmanlığın olması lazım. Dışardan herhangi bir saldırıda sitenin koruması ne kadar iyi ona bakılmalı... Siteyi kurdunuz arkadan biri " Ddoss " attı site çöktü ? Kısaca bu işi yapmak ve ileriye dönük yatırım yapmak istiyorsan kafadan 1.000.000 trilyonu kenara koyup başlaman lazım.
2 Tip iş modeli vardır.... 1'i Para - 2'si bilinçli reklam
Alt temelinizde sağlam bilgi ve çalışma yok ise parayla ayakta duramazsın. R10 dan istediğin SEO'cu arkadaşı'da arkana alsan o tür siteyi kalkındıramazsın Önemli olan sitenin göze hitap etmesi degil " MARKA REKLAMI " ve isim olarak insanların girmesidir. Hazır tema vs scriptler ile 1 - 3 bin tl ye halledebilirsin kuru siteyi ya ondan sonra
.
Ha dersinki... Ben bu işe ilk defa girecegim alt temelim yok emeklemeden direk koşuyum zirveye çıkıyım diyorsan şimdiden o işe girme kendini kandırırsın. +++ Olarak herhangi bir site açıp bi anda zirveye çıkmayı düşünüyorsan ben sana hem " n11 tipli hemde istediğin E-Ticaret " sitesini kurarım. Sana neler lazım ? Sosyal Medya Uzmanı - Dijital Reklam Pazarlama Uzmanı - Seo - Reklam - Backlink - Tanıtım - 7-24 Pc de durup kontrol ekibi - Risk Analiz uzmanı - Siber Güvenlik Uzmanı - Grafiker - Teknik destek vs....
.
Kısaca bulaşma