Opencart 3.0.2.0 altyapısı ile birlikte journal tema kullanıyorum. Site ilk açılış süresi 10 sn civarı sürüyordu. Bugüne kadar suçu hep temada aramıştım ama yanılmışım. Biraz araştırınca suçlunun "Vqmod" olduğunu anladım ve kaldırmaya karar verdim. Sitem artık 4 sn altında açılıyor. Vqmod garabetinden kurtulmanızı tavsiye ederim. Bunu 3 basit adımda yapabilirsiniz.
1. Vqmod xml klasöründe bulunan dosyaları elle kurulum yapın. (Modüllerin çalışmaya devam etmesi için)
2. Ana dizindeki ve admin'deki index.php dosyalarını orjinalleri ile değiştirin.
3. Vqmod dizinini silin.
1. adım anlatımı: vqmod/xml dizininde eklentilerin xml uzantılı dosyaları var. Bu dosyaları bir editörle açın. İçindeki kod değişikliklerini manuel olarak yapın.
Örneğin;
Bu dosyada
admin/model/catalog/product.php dosyasında
public function getProducts($data = array()) {kodunu aratıp üstüne alttaki kodu eklemem gerekiyor.
public function getQuantity($product_id) {
$query2 = $this->db->query("SELECT COUNT(*) as Cnt FROM ". DB_PREFIX ."product_option_value WHERE product_id= '". (int)$product_id. "'");
if ($query2->row['Cnt']==0) { $query = $this->db->query("SELECT quantity as Qnt FROM ". DB_PREFIX ."product WHERE product_id= '". (int)$product_id. "'");}
else {
$query = $this->db->query("SELECT SUM(quantity)as Qnt FROM ". DB_PREFIX ."product_option_value WHERE product_id= '". (int)$product_id. "'");
$query3 = $this->db->query("UPDATE ". DB_PREFIX ."product SET quantity = ".$query->row['Qnt']." WHERE product_id= '". (int)$product_id. "'");}
return $query->row['Qnt'];}İkinci işlemde ise
admin/controller/catalog/product.php dosyasında
$result['quantity']
kodunu bulup alttaki ile değiştirmem gerek
$this->model_catalog_product->getQuantity($result['product_id'])
Yani kısacası xml dosyalarını tek tek açacak, file name kısımlarından ilgili dosyaları bulup istenen işlemi (replace = değiştir, before = öncesine ekle, after =sonrasına ekle) manuel olarak yapacaksınız. Kendi eklentilerinize göre bunları yapabilirsiniz zor bir işlem değil. Yedek alın mutlaka.