bu şarj eden koltuk olayını yeni gördüm.
Siz sormuşsunuz verilen cevaba da lütfen sakın bozulmayın evleneceğim insan vs diye. Öyle güzel ahlaklı senden daha tasarruflu insanlar var ki hayatta karşılaşabileceği inan ki şu anda bir yanlış içinde olduğunu anladığında yıllar sonra çocuğun da olduğunda boşanmak istemeyip hayatını kaybettiğinde anlayacaksın.
Özel durumumdan bilgi vermek istemiyorum ama yeterince deneyimliyim bu konularda. Tek şey söylüyorum yaptığın masrafın kurtarabildiğin kadarını kurtar ve arkana bakmadan kaç.
Aslında genel olarak ilk yazında hayır diyemediğini belirtmişsin zaten bu yüzden bu hatanın en büyüğü de senin.
Ben şu anda herhangi bir şeye ve herhangi bir şeye hayır diyebilirim ve çok mutluyum ve daha da güçlüyüm.
bunu yapmak için kötü insan olman gerekmez. Gerekçesi ile birlikte hayır dediğini ilet ve tartışma. Karşı tarafın hayatta bir kere evleniyorum sözü gerekçe değil kendi bakış açısı ve bu bakış açısı çok yanlış
HAYIR
Bu kadar basit.
Ama böyle dersem beni terk eder mi diyorsun lütfen terk etsin. Üzülme veya hatta bir süre üzül hiç önemli değil sonraki bir çok üzüntüden yırtmanı sağlar bu.
İyi bir insan bul evlen. Bu o kadar zor değil. HAYATA BİR DEFA GELİYORSUN SAKIN YANLIŞLA BAŞLATTIĞIN ŞEYİN SONRADAN DÜZELECEĞİNİ DÜŞÜNME. SADECE YANLIŞ YAPMAYA ALIŞIRSIN. SAKIN YANLIŞ YAPMAYA ALIŞMA İYİ BİR HUY DEĞİL.
Hayatta başarı mutluluk ve her tür güzellik doğru şeyleri yapıp yanlışları yapmaktan sakınınca geliyor. Anadolu insanının başkaları için yaşama ve gösteriş için DESİNLER diye yaptıkları başının en büyük belasıdır.
Senin tercihin elbette bu saygı duyuyorum ama bunu söylemek zorundayım, evleneceğin kişi başkaları ne der diye çok iyi bir eğitim almış mı mesela? bir birikimi var mı? evlenirken lazım olur diye senin gibi tasarruf etmiş mi? Ailesi başkalarını düşünürken sana değil de kendilerine de biraz bütçe tekabül etmesine izin veriyor mu? Yoksa hep sana mı yükleniliyor. kaldı ki onlarla bölüşülse bile ne gerek var.
Hiç bir şekilde mutsuzlukla ve tartışma ile başlayan bir sürecin sonra çok iyi olacağını söyleme. Müstakbel çocuklarına da yazık etme.
Çok teşekkürler hocam. Anlayan bilen insanların olması güzel. gerçekten darlanmaya başladım. coğrafya kaderdir diye söyleyenleri sevmem normalde ama sanırım dogru. kadermiş..
Aynı dostum aynı konular. Sacma sapan adetler eşyalar. Ben ŞARJ EDEN KOLTUK var diye ciftli bir koltuğa 6bintl veremem. vermem. olmadıgından degil vermem. çekerim 6 metre uzatma 4 tane telefon sarj et

zor zor bilen anlar