Bundan 5 yıl önce çok sık idrara çıkma, ağız kuruluğu, çok fazla su içme isteği ile doktora gittim
Doktora görünüp bir kaç ilaç alırım, evime dönerim diye beklerken, Doktor: "şuan boş yer var istersen hemen yatıralım, sonra boş yer bulamazsın" demesiyle kendimi hastanede yatalak buldum.
5 gün kaldım.
5 gün boyunca düzenli insülin iğnesi vurdular, ağır bir diyet uygulattılar.

Peki neden mi böyle olmuştu? Çünkü kolanın dibine vuran ben, tulumbayı çerez gibi yiyen ben, çaya kahveye şeker değil de şekere çay kahve katan ben.
Eee vücut bir yerden sonra hop dedi n'oluyoruz?

O günden beridir Çaya Kahveye Şeker kesinlikle atmıyorum.
Zaten Diyabet konusunu ve verdiği rahatsızlıkları bir kenara bırakırsak dahi çay ve kahveye şeker atmak kadar saçma bir şey yok bunu anladım.
Evet ilk zamanlar çok zorlandım. Bu şeker aynı uyuşturucu gibi. Kolay bıraktırmıyor kendini. Ama bir defa bırakınca da lan ne içiyor muşuz biz zamanında diyorsunuz.
Hadi çayın bir numarası yok onu anlarım da kahve çeşitlerine şeker atmak cidden hem insan bedenine hem de damak zevkine hakaret ve zarar.
Şeker kullananların bunu anlamasını beklemiyorum cidden ama şuandan itibaren hayatlarına bir güzellik yapmak istiyorlarsa içeceklerine şeker atmayı bıraksınlar ve 1-2 ay sonra bana teşekkür etsinler.

Şimdi bu Diyabet belasından insülin iğneleri olmadan nasıl kurtuldum ben? Bununla ilgili çok araştırma yaptım. İyi bir beslenme ile bu beladan uzak kalabiliyorsunuz.
İnsülin iğnesine uzun zamandır bağlı kişiler için bu dediklerim etkili olur mu bilmem ama daha yolun başındakiler için bence kesinlikle etkili olacaktır.
ilk zamanlar için sıkı bir diyet. Sonraları biraz daha gevşeterek ama yine dikkatli olarak yaşamlarına dikkat ediyorlar.

Belki duymuşsunuzdur Şeker hastalığı diyetleri aslında sağlıklı bir beslenme çeşidi. Çünkü paket gıdalar tüketmiyorsunuz. Öğünlerinizi saatleri belli. Bol bol meyve, sebze, su tüketiyorsunuz. kendinizi ne çok aç ne de çok tok bırakıyorsunuz... bu şekilde aslında sağlıklı insanlarında uygulaması gereken bir diet ama özellikle bunu Türkiye'de yapmak zor tabi.
Her zaman yanında kendi yemeğini taşıyamıyorsun. dışardan söyleyeyim diyorsun. Her yer pide, lahmacun, kebap...

Şimdi bu günlük menü kişiye göre değişebilir bunu doktora görünerek almanız daha iyi ama illa isteyen varsa ÖM'den menüyü söyleyebilirim.

Ama ben bana yardımcı olan diğer ek gıdalardan bahsetmek istiyorum.
  • Ev yoğurdu : ara öğünlerde bol bol tüketin.
  • Kefir : özellikle Altınkılıç markasını öneririm. Hakiki Kefir. Rusya'da ki gibi çok doğal ve lezzetli. Bol bol için. inanılmaz bir içecek faydasını görürsünüz her türlü.
  • Ev Yoğurdu + çörek otu + mahlep + tarçın + üzüm çekirdeği karışımı tam bir diyabet düşmanı. 250 olan şekeri ilaçsız 180lere çeker.. Benim için artık güzel bir alışkanlık oldu.
  • Tarçın : başta elma olmak üzere tüm meyvelerin üzerine dökün öyle yiyin. Ama hakiki tarçın olmasına dikkat edin.
  • sabahları ılık su ile güne başlayın ve içine 5-10 damla limon sıkın.
  • mümkünse pirinci hayatınızdan çıkarın. en azından vücut kendine gelene kadar. Sonra yemeklerde 1 kaşık falan kontrollü tüketebilirsiniz.
    ama tavsiyem komple çıkarın. Onun yerine bulgur tüketin ... Ama asıl tavsiyem Grechka.. yani karabuğday.. Bunu ana tahılınız haline getirirseniz inanılmaz bir iş yaparsınız.
  • patates, markarna gibi gıdalarda da ilk zamanlar tamamen hayatınızdan çıkarın, sonraları kontrollü olarak hayatınıza sokabilirsiniz.
  • beyaz ekmeği komple bırakın... tahıllı ekmeklere yönelin... Bu durumda aynı çaya kahveye şeker atmamak gibi.. Nasıl şekeri kesince ağız tadınız geri geliyorsa bu beyaz ekmeği kesince de hem vicut hem de ağız tadınız kendine geliyor.
  • Bir de tabi ki sporu ve egzersizi eksik etmemek lazım. İlla şeker sorunu olanlar için demiyorum. Herkes en azından iki günde bir yürüyüş yapmalı. Ben Boksa başladım. çok faydasını gördüm.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Ama ama tekrar etmek istiyorum. Hatta çok rica ediyorum. Yukarıda yazılanlardan hiçbiri olmuyorsa dahi çay ve kahveye şeker atmayın lütfen. En azından bunu başarabilirsiniz. Cidden hayatınızdan bir şey eksilmez çok şey kazanırsınız.

Umarım gece gece kafaları şişirmedim.
Herkese sağlıklı bir yaşam diliyorum.
iyi geceler