Arkadaşlar merhaba,

Annem şu an yurt dışında ve iPhone 12 Pro 256 GB versiyonu 8500-9000 liraya denk geliyor. Cihaz Türkiye'de 15,999 TL. Daha önce pasaport kaydıyla hiç cihaz kullanmadım. Yönetmelik hakkında çok fazla bilgim yok. Bildiğim kadarıyla, son çıkan kanunla pasaport kaydı kimin üzerineyse hat da o kişinin üzerine olmalı. Yine son çıkan kanunla haberlerde gördüğüm kadarıyla 120 gün olan kayıt süresi 365 güne çıkarılmış durumda.

1) Annemin kullandığı hat bile benim üzerime. Annemin üzerine hattı kullanmak istemezsem yani kendi adıma bir hat kullanmak istersem nasıl bir yol izleyebilirim? BTK bu konuda 1.derece yakınlık olduğu için istisnai bir durum sağlıyor mu?

2) Eğer 1.senaryoyu aşamazsam; kendim yurt dışına uygun fiyatlı uçak biletiyle bir ülkeye göstermelik girdi çıktı yapsam kayıt altına aldırabilir miyim? Sadece kimlikle ya da pasaportla yani vize talebi olmayan bir ülkeye gidip gelince de pasaport kaydı yaptırabiliyor muyum?

3) Yeni çıkan iPhonelarda çift sim özelliği var. Bazılarında fiziksel bazılarında e-sim olarak. Telefonun kendi özelliği olduğu için iki IMEI numarasını da sıkıntısız şekilde kayıt altına aldırabileceğim konusunda bazı yazılar okudum. Bunu da daha önce tecrübe etmiş birisi var mı?

Herkese iyi forumlar, mutlu pazarlar☺️