Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
misal tarih bitirseydim illede yazılım mı öğrenmem gerek ? alanımda iş sahibi olamayacak mıyım ?
tarihle bi alakan olmadığı yazdıklarından, düşünce yapından vs belli. o yüzden sen konuda bahsettiğim kategoridesin. ünide boş vakit harcamak yerine mesleğe yönelmen daha doğru. ayrıca yazılarımda okuduğun bölümden bağımsız konuşuyorum. üniversite diyorum. üniversite dediğimiz şey sadece okuduğun bölümden, aldığın derslerden ibaret değil. o ortamın sana sunduğu özgürlük, boş vakit, düşünme ve uygulama imkanını kastediyorum. kağıt üstünde tarih öğrencisisindir ama tarihe ilgin, merakın yoktur ve atıyorum girişimciliğe yakın hissediyorsundur kendini. üniversitenin girişimcilik kulüplerinde değerlendirirsin vaktini, kütüphaneye geçer bunun üzerine araştırmalarını yaparsın. burada bahsettiğim nüans şu. eğer üniversitede kendine ayıracağın uzunca bir vakit oluşturmadan direkt hayata atılırsan, bi daha geri dönüp düşünme şansın kolay olmaz. çünkü artık bi işe başlamışsındır ve aklını o meşgul ediyordur. boş zihinle, uzunca bir boş vakitle geleceğini tasarlayabileceğin, ne istediğine karar verebileceğin imkanı bulamazsın bir daha. iş hayatının temposu alır götürür seni. nereye sürüklenirsen artık.