pinbtc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
kendini gerçekleştiren, farkındalığı yükselenler işsiz kalan kesim değil. onlar kendi iş imkanlarını kendi yaratmayı da bilir. o işsiz kalanlar üniversiteyi meslek edinme odaklı görenlerdir muhtemelen o süreçte de çok uğraşmamışlardır bitirmek için. üniversite dediğim gibi kendini eğitme ortamı. sen bitirdiğinde işsiz kalmak istemiyorsan o uzun maratonda ( 4 yıl olarak konuşuyorum ), sana sunulanın 10 katını kendi iradenle öğrenmeye odaklanırsın. atıyorum sana c ve c# gösterildiyse sen buna python, java, js, hmtl, asp, .net vs vs de eklersin. github, stackoverflow vs yürütür network ünü genişletirsin. yani amacı ciddi manada yetişmek olan adam bilgiye, öğrenime açtır ve hep dahası için uğraşır. o adam da aç kalmaz, diploması da ilerlediği süreçlerde takılı kaldığı kapıları aralayan anahtar olur. senin bahsettiğin kesim ise, diplomayı her kapıyı açacak anahtar zanneden kesim. oysa o anahtarı tutan el güçlü değilse, kilidi çeviremezsin.
misal tarih bitirseydim illede yazılım mı öğrenmem gerek ? alanımda iş sahibi olamayacak mıyım ?