karagul adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Allah Razı Olsun hocam sağolun inş sizinde yuvanızda huzur sıhhat mutluluk daim olsun

Hocam karşı tarafın ailesinin etkisi elbette olacaktır akrabalarınıza düşkünmüsünüz bilmiyorum lakin bazı ailelerde akraba ilişkileri çok sağlamdır demekki karşı tarafta böyle bir yapısı var ve emin olun karşı tarafın tüm sülalesi bir araya gelip hadi onurun yapamayacağı şeyler isteyelim demiyordur onların kendi doğrularını sevdiğinize söylüyorlardır. Misal klasik bir örnek biz erkekler evlenirken şuna ne gerek buna ne gerek ileride alırız ne diye şimdiden bu kadar masrafa giriyoruz diye şikayet ediyoruz. İşte bu durum sadece bugün yok seneler öncede vardı ve biz sonra hallederiz dediğimiz şeyleri halletmediğimiz için annelerimiz halalarımız teyzelerimiz kızlarına yiğenlerine aman kızım bakma sen onlara evlenmeden önce ne aldıysan onunla yuvanı kuracaksın al işte amcan dayın baban evlenmeden şunu yaparım dedi bunu yaparım dedi ama yapmadı. Sen sen ol bizim gibi yapma vs gibi konuşurlar sevdiğiniz insanda bu durumdan etkilenir ister istemez

Hocam evlilik öncesi olması gereken iki tarafın ödün vererek ortada buluşmayı amaç edinmeli iki tarafta karşı taraf için ne desem karşı çıkıyor ne desem yok diyor şeklinde yaklaşılmamalı bu dönemler stres olur hocam yaşadıklarınız çok normal inanın size özel bir durum değil bu sorunlar ama bir şekilde atlatacaksınız.
Amin hocam..

Derler ya '' sadece kızla değil ailesiyle de evlenirsin '' tamda oyle bir durummuş. tuhaf yanı su hocam. benım oturacagım evden teyzesıne ne kuzenıne ne kim onlar ? benım ailem hayırlı olsun diyip duasını eksik etmiyorsa onlar da karsımayıp dua etsınler para pul fıkır bekleyen yok ıhtıyac da yok zaten. ben bohça için 5 araba gitmek zorundamıyım ? mevzuya mı gidiyor bohça ayarlamaya mı anlamadım.

kalabalık dukkana girince adam '' noluyor lan '' demediyse bişey bilmiyorum kafaları saysanız 50 kişi vardık yani..