karagul adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hayata bakış açınız eğer farklı ise eşiniz ile yıpranırsınız birbirinizi ikna etmeye çalışmak beyhude çaba olur, size göre evlilik bir imza atıp eşinizle ege kıyılarını gezmektir ihtiyacınızı hasbelkeder karşılayacak şartlarda eşya'da olsa olur karşınızdaki insana göre evlilik akrabalarının olduğu bir düğünde sevdiği insanlar ile bu mutluluğu paylaşmaktır evlendikten sonra yeni bir aile olarak çevredeki aileler ile görüşmektir. Bireyselci ve toplumcu iki farklı bakış açısı var ise tartışma daima olur iki tarafın empati yapmadığı sürece kendi fikrinin baskın olmasını ister olmadığı zaman sinirler gerilir vs vs

10 yıldır evliyim eşimle ben düğün istemedik ailelerimiz başta bir karşı çıkar gibi oldular ama biz bu konuda net olduğumuzu gösterince bir şey demediler sadece nikahımızı yaptık bizi sevenler nikahımıza geldiler takılarını taktılar tebrik ettiler oldu bitti. Eşimde bende yok şu eşya olsun bu olsun ayrımında değildik ki halen değiliz , önemli olan hayatı paylaşmaktır diyerek evlendik. Allaha şükür kavga dövüşümüz olmadı nereden evlendim yok evlilik boştur vs gibi düşünecek sorunlar yaşamadım
Daim olsun inşallah hocam. şöyle bir mesele var. oda karşı tarafın ailesinin sıkıntısı. teyzesi, halası anladın sanırım. kafa bulandırmaktan başka bişey yaptıkları yok..