alicanbaskirkan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Eğer araştırmayı seven, online veya yüz yüze iletişim de iyi iseniz. Her alanda komisyonculuk yapabilirsiniz, özellikle online olarak resell mantığı ile büyük paralarda kazanabilirsiniz. Ek iş olarak düşünülebilir, işin içine girildiğinde ana işiniz olabilir.
aselsoft adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Web sitesi ve dijital hizmetler için aracılık edebilirsiniz. Şahsen ben zamanında %40’lara varan komisyonlar verdim.
Teşekkürler değerli görüşleriniz için.

Verdiğiniz öneriler oldukça faydalı, yol gösterici. Ancak dijital kısım dışarıdan görüldüğü kadar kolay değil. Kendi hizmetlerim dışındakileri aracı olarak sağlıyorum, burada kayda değer kazanmak için kurumsal müşteri bağlamak gerekiyor.

Kurumsal müşterilerin de derdi getirisi kadar oluyor, ikna süreci, güven kazanma vs. Aracı da olsanız pazarlama kısmı sizde sonuçta. Müşteriyi siz bağlıyorsunuz, anlaşma kısmında başkası devreye girince kesinlikle ya bir güvensizlik ya bir pürüz çıkıyor. Bu aşamaya gelene dek discord tarzı yerlerde toplantılar, birebir telefon görüşmeleri, sunum ve teklif hazırlıkları derken ciddi bir işgücü üstleniyorsunuz aslında.

Sadece müşteri ile aradaki bağlantıyı kursanız bile öyle. Öte yandan işi bağlasanız bile çalışma yürütülürken veya bittikten sonraki durumlarda müşteri gene sizinle bağlantı kurmak isteyebiliyor. Bu noktada anlıyoruz ki işgücü sanıldığı kadar küçük değil. O yüzden gerçeğe dair ticaret yapmak en rahatı bence.