İkisini de kullanmış birisi olarak size şunu kullanın diyemem ama kararı siz kendiniz verirsiniz.

Macbook alacaksanız;
- Windows için özel hazırlanmış program, uygulama vs. kullanma durumunuz yoksa veya kullanma durumu olmayacaksa (instagram araçları, corel(mac de yeni sürümü çıktı ama stabil mi bilmiyorum), crackli çoğu uygulama,
- Oyun oynamayacaksanız, (counter vs. hariç)
- Ekran kartı ile yapılacak işleminiz yoksa (render, paralel programlama vs.)

yukarıda saydıklarım olmamalı.

Macbook özellikle M1 işlemcisiyle baya fark attı. Bende 2015 Macbook Pro vardı ve Monster Tulpar v20.1 modeline geçtim.

Geçme sebeplerim;
- Video render süresi uzun olması,
- Okul nedeniyle bazı özel programlara ihtiyaç duymam,
- Mesleğim gereğim bazı programların sadece windowsta olması ( Bootcamp ile mac bilgisayara windows kuruluyor ama harddisk en az 515 gb vs. olmasını tavsiye ederim. 128 gb da sıkıntılı oluyor)
- Arada sırada güç gerektiren oyun oynama isteğimden dolayı.

Bahsettiğim model metal kasa olmasından dolayı hafif, ince ve ağırlık olarak macbook prodan 200 gram ağırdı. (Air ile kıyaslarsan fark çok)

Bu arada macbook bilgisayarlarda özellikle air de şu sıkıntı var. USB ve benzer araçlar maalesef pcde yok. Yani macbook alırsanız devamında ayrıca aparat almanız lazım ki 700 TL civarındaydı sanırım. Ayrıca Monitörlere bağlandığında sıkıntı varmış. Ne zaman çözülür bilmiyorum. Taşınması ve şarj konusunda iyi ama bahsettiğim gibi bazı eksik yönleri de var.

Monster oyuncu bilgisayarı olması ve üzerindeki donanım sebebiyle şarj cihazı da büyük, şarjı da az. Eğer çok yer değiştirmeyeceksen monster önerebilirim. Ayrıca iphone için programlama düşüncesen yoksa da yine önerebilirim.

Her iki bilgisayarda güzel. Sadece ihtiyacını iyi belirle.

Aldığım ürün;
https://www.youtube.com/watch?v=s_E3...channel=AORHAN