Benim burada kastım, kendi minimum ihtiyaçlarını görmesi ve başkasının eline bakmaması gerektiği. Yoksa, internete yatırım yapma (isterse sadece zaman yatırımı olsun) imkanı olup da bu süreyi gelirsiz beklerim diyenler değil. "Başkasının eline bakma kardeşim" diyorum kısaca. Geleceği kurtarmaktan kastınızın ne olduğundan emin değilim; neyin garantisi var? Bende öyle bir referans yok. Bu açıdan, altını çizmem gerekiyor herhalde ki "diğer şeylere imkanı olmayanlar için asgari ücretle çalışmak mantıkı, o arada varsa kabiliyeti daha iyi şeyler baksın". Kimsenin eline bakmasın, dünya ev sürüngeni kaynıyor.
işte o mantık yanlış diyorum ben de. kimsenin eline bakmama diye bi şey olamaz. genel kesim için konuşuyorum. ailemizden destek almalıyız. geleceğimizi sabit işlerde maaşlı çalışan olma meselesi üzerine odaklamak yerine, bugünü ailemizden destek alarak, vakti kendimize yatırım olarak kullanmak daha değerli. bu sayede kendine yaptığın yatırım geleceğinde büyük kapılar açabilir sana. sen de ailenin verdiği desteğin çok daha fazlasını ilerde onlara sunarsın. aynı frekansta değiliz belli ki o yüzden anlaşmak güç, her neyse. sağlıcakla.