Gönderilerin muayenesi MADDE 15- (1) Haberleşme gönderileri hariç diğer gönderiler genel kural olarak kapsamları gönderici huzurunda kontrol edilerek kabul edilir. Ancak haberleşme gönderisi dahi olsa içlerinde yasak madde bulunduğundan şüphelenilen kapalı gönderilerin açılması göndericiden istenerek kapsamı kontrol edildikten sonra kabul işlemi yapılır. Kapsam kontrolüne gönderici razı olmazsa bu gönderiler kabul edilmez. Kabul işlemi yapılmış bir gönderinin, daha sonra hiçbir şekilde açılıp kapsam kontrolü yapılamaz. Fakat, kabulü yapılmış bir gönderinin, kapsamında yasak madde bulunduğundan şüphelenilirse, bu maddenin ikinci fıkrasına göre işlem yapılmasını teminen gönderi tutanak eşliğinde varış işyerine gönderilir.
https://kms.kaysis.gov.tr/(X(1)S(1ou.../Goster/105831
Bilgilendirme için sağolun
Ptt memuru hakli kargo şubede paketlenir ben hangi kargoya gitsem kolim açık giderim memura içini gösterir paketleme konusunda yardım isterim doğrusu budur memurun görevi kontrol ekmektir ve haklıdır
Bilgilendirme için sağolun , ben hep kargolarımı kapalı yolladım şu ana kadar hiç paketim açılmamıştı
1 ay içerisinde 10 kere falan kargo veriyorum hiç böyle birşeyle karşılaşmadım belki adamla dost olduğumuzdandır ama iyi paketledin mi diyor evet diyorum tamamdır diyor bitiyor
Herhalde ilden ile değişiyor sanırım. Benim de bu başıma gelenler ilk.