Tarih bölümü üzerine zaten bir kariyer yapma şansınız çok zor. Atanabilmek için bir üniversite kadar kpss çalışırsanız 90 puan falan alırsanız ancak atanırdınız. Muhmetelen başarısız olununca bir memurluk veya polis olunurdu.. Şimdi üniversite okuyanların bir çoğu ailesinden uzak kafam rahat manitalar, erkekler kızlar takılalım hayali ile okula gidiyor..

Okul bitince 30'lu yaşlara gelince aslında hayatının en kıymetli zamanlarını boşa harcadığını anlayacaklar..

Bunu bir tamirci abi çok iyi keşfetmiş ne kadar da güzel anlatmış oysa.. (Okul okumamış haaa)

https://www.youtube.com/watch?v=ufiR0rJN8Pk

16-17 yaşına gelip de eğer ciddi anlamda tahil ile iyi yerlere gelemeyeceğinizi düşünüyorsanız gidin köyde çiftçilik yapın, marangozluk yapın, sanayide çıkarak olarak çalışın.. Belki başlarda para kazanamazsınız ama hayatınız boyunca hiç kimseye de muhtaç olmazsınız..

Bu arada yaşamayı ve hayatan zevk almayı öğrenmelisiniz, Çarşıda pazarda somurtuk mutsuz insan görmekten bıktım, insan ne olursa olsun mutlu olmayı bilmesi gerekiyor..

4 yıllık işletme kamu mezunları şuan asgari ücrete çalışabilmek için can atıyor.. Bunu benim motor tamircime söyle adam onu 2 günde kazanıyordur... Doktor falan halt etmiş iyi kazanıyorlar. Sorun şu ki eğitim kazandığını yemeyi ve yaşamayı da öğretebiliyor.. Çok kazanıp kazandığı parayı okey masasında tost emek yiyip bitiren insanlar da gördüm. Kazandığı 3-5 kuruş ile 2 milyon sermayesi olan kişiden daha iyi yaşayan adamda gördüm..