Selamünaleyküm gardaşlarım. 7-8 aydır koku ve tat kaybı var. Özellikle koku da ilginç bir olay var. Parfümlerin hepsinin kokusu aynı. Çevremde ki herkes covid geçirdi ve ben test yaptırdığım da ise negatif. Muhtemelen ben de geçirmişimdir. Bugün doktorumu aradığımda ise Kekik Otunu günde iki defa bitki çayı olarak içtiğimde bu sorunu düzeltebileceğimi söyledi. Sizlerin deneyimi neler oldu bu konuda veya fikirleriniz nedir?
covid geçirenlerin bazılarında tat ve koku kaybı kalıcı olarak gidebiliyor ve bu eğitim ile yeniden kazanılabiliyor.
Bende de 1 ay kadar sürdü %100 kaybım vardı şimdi ise %90 geldi ama bazı şeylerin hala tadını alamıyorum.
Ben koku ve tat kaybı varken sarımsak çiğneyerek ve kekik suyu içerek yeniden almaya başladım.Günde 2 şer kez olarak tekrarladıktan sonraki 4.gün koku ve tat yerine geldi.
Ama tabiki bu herkezde aynı olacak değil, sizde işe yarayabilir yaramayabilir bu yüzden bir sağlıkçı size daha bilimsel tavsiye verebilir.
EDİT : 4.Gün koku ve tadın geldiğinden haberim yoktu ve kekik suyu içerken az daha kusuyordum cidden içilecek birşey değil.