Wraith adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
konuya işsizlik olarak başlayalım. eskiden herkes okumuyor yada herkes okumaya okutmaya imkanı yoktu ve esiden okuyan az kişi için iş fırsatı daha çok ve değerli oluyordu bir dönem her yer 2 yıllık muhasebecilerden geçilmiyordu hem kolay hem basit hemde çabuk iş ama herkes muhasebe okuyunca işçi ihtiyacı olmayan neden işçi arasın yada nasılsa boşta işçi cok deyip maaşlara zam yapmıyor yada istediği gibi rest çekebiliyor burada eksiklik kimde onu bulmak gerekiyor bence şöyle olabilir üniversite okudun olabilir en yüksek derecede okudun buda olabilir aç kalmaktansa 3 5 ay yada kendine göre iş bulana kadar 1 yıl başka iş bul yada dediğiniz gibi ortacılık yapın. bu egoizm den kurtulmadıkca işsizlik sorunu asla çözülmez.

aşırı agoculuk var adam diyor ben 2 yıl yada 4 yıl okudum az maaşla çalışamam ama bir süre parasız doşalmayı kabulleniyor. işte bu egoizm izm diyorum izm kötüdür izm olan her şey kötüdür birşeyin sonuna izm eklenirse o işte bir aşırıcılık var ve buda bir süre sonra işsizlik konusunda alışkanlık ve bğımlılık artırır yani çalışmadanda yaşamayı alışkanlık haline getiriyor.

demem o ki egosunu törpüleyip ortacılık yapsa (sizin demeniz ile) hem düzgün iş bulana kadar maaşı olacak hemde egosunu yok ettiği için erdemini artırır erdemli insan her zaman kazanır buna inanmayan olabilir ama erdemli insan hep kazanır kazanıcak

konu iyice dağılıyor neyse bi süre yokum geç yazabilirim sohbet için teşekkür tekrar.
Kabak yine çalışıp para kazanmak ya da bir tık daha iyi bir geçim sağlayabilmek için ek gelir kazanmaya çalışan halkın başına patladı sanırım Bu insanlar ne yapsın ben bilemedim okusa herkes okuyor neden okudun okumasa bu devirde neden okumadın ailesini geçindirmek için maaşlı çalışsa elin kızını tek maaşa muhtaç etmek için mi evlendin ek iş yapsa niye yapıyor bu insanlar malum kesimi hiç memnun edemeyecek anlaşılan. İyi akşamlar diliyorum hocam.