ademsahin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
En son yazacağım şeyi baştan yazayım saygı çerçevesindeki bu tartışmayı böyle devam ettirdiğiniz için bende çok teşekkür ediyorum. Forumda son zamanlarda böyle durumlara hasret kalmıştık Payoneer evet bir alternatif ama ben hala Paypal'daki rahatlığı bulamıyorum Paypal hem burada hem de yurtdışında çok aktif kullanılan bir sistemdi yani sorduğum şimdiye kadar hiçbir müşterimden Paypal'ım yoktu yanıtını almadım ama Payonerr ne diyen adamla karşılaştım. Daha forumda bir konu vardı yazılımcı bir arkadaş yıllık hesabına yatan cüzi ücretler nedeniyle 130.000 civarı yanlış hatırlamıyorsam cezaya çarptırıldı. Ayrıca hadi diyelim sadece Adsense ve Youtube olsun onlar için de aynı şeyi söylüyorum. Paranın geldiği hesap Google Ireland. Dersin ki tamam şirket kurma ama yüzde 20 (rakamı atıyorum) vergisi var tüm bankalara da bir talimat gönderilir. O hesaptan para geldiği gibi yüzde 20 vergisi kesilir kalanını kullanıcı istediği şekilde kullanır. Ya da freelancer iş yapanlar için bakın ben şu kadar şu miktarlarda iş yaptım bu da kanıtları hesap dökümlerim diyerek vergisi hesaplanır ve şirket olmadan ödeme imkanı sağlanabilir. Kimse makale yazan vergi vermesin demiyor aksine versin ama bağımsız bir şekilde beyanda bulunup vergisini verebileceği bir sistem geliştirilsin genel olarak forumun büyük kısmı da bu şekilde düşünüyor zaten.

Makale kısmı ile ilgili verdiğiniz örnek bence yanlış simitçiye dokunmasınlar ama fırıncı elektrik vs harcıyor demişsiniz fırıncı üreticidir fiziksel bir nesne çıkartır ortaya ama makale öyle değil yani karşılaştırılmaları mantıksız. Ama yine aynı örnek üzerinden gidecek olursak hepsi belli oranlarda vergisini vermeli bunda hem fikiriz ama fırıncı zarara uğruyor demek mantıksız nedeni de şu. Fırıncı bağlı bulunduğu lokasyonda atıyorum 100 kişiye erişebiliyorsa seyyar simitçi o fırından aldığı simitlerle sürekli dolaşım halinde olduğu için belki 500 kişiye erişebiliyor yani dolaylı yoldan fırıncının satışlarını da artırıyor.

Zengin firmalar konusunda ne yazık ki anlaşamıyoruz hala aksini düşündüğünü söyleseniz de yazdıklarınız ile dediklerini haklı çıkarıyorsunuz bu nedenle bu konuyu es geçiyorum. Ayrıca iş beğenmeme gibi bir şey olduğunu neye dayanarak söylediniz elinizde bir veri var mı yoksa sistemin başındaki bazı kişiler bakın bu kadar fabrika açtık işsizlik yok insanlar iş beğenmiyor lafını mı kendinize referans alıyorsunuz bilmiyorum ama yanlış bir düşünce. Tabi siz iyi bir üniversitede iyi bir derece ile mezun olup yine iyi bir üniversiteden yüksek lisans yapan kişiye git kardeşim tekstillerde ortacılık yap diyorsanız ve kabul etmiyorlarsa belki siz o konuda haklı çıkabilirsiniz. Gerçi Suriyeliler sağolsun tekstillerdeki ortacılık sektörünü de Türk gençlerine yedirmiyorlar artık işverenler bir Türk çalıştırmak yerine aynı paraya 2 3 tane Suriyeli çalıştırmayı tercih ediyor.

35 yaşındasınız aramızda birkaç yaş var az çok bende hatırlarım sizin kadar olmasa da ancak geçmiş zamanlarla günümüzü kıyas etmek en yanlış bulduğum şeylerin başında gelir o zamanların teknolojisi ile şimdinin teknolojisi kıyas bile kabul edilemez. He aslında çok da farklı bir durum yok. Önceden hastanelerde sıra beklenirdi şimdi hastane randevusu almak için bilgisayar veya telefon başında MHRS'yi bekliyoruz gibi gibi.
konuya işsizlik olarak başlayalım. eskiden herkes okumuyor yada herkes okumaya okutmaya imkanı yoktu ve esiden okuyan az kişi için iş fırsatı daha çok ve değerli oluyordu bir dönem her yer 2 yıllık muhasebecilerden geçilmiyordu hem kolay hem basit hemde çabuk iş ama herkes muhasebe okuyunca işçi ihtiyacı olmayan neden işçi arasın yada nasılsa boşta işçi cok deyip maaşlara zam yapmıyor yada istediği gibi rest çekebiliyor burada eksiklik kimde onu bulmak gerekiyor bence şöyle olabilir üniversite okudun olabilir en yüksek derecede okudun buda olabilir aç kalmaktansa 3 5 ay yada kendine göre iş bulana kadar 1 yıl başka iş bul yada dediğiniz gibi ortacılık yapın. bu egoizm den kurtulmadıkca işsizlik sorunu asla çözülmez.

aşırı agoculuk var adam diyor ben 2 yıl yada 4 yıl okudum az maaşla çalışamam ama bir süre parasız doşalmayı kabulleniyor. işte bu egoizm izm diyorum izm kötüdür izm olan her şey kötüdür birşeyin sonuna izm eklenirse o işte bir aşırıcılık var ve buda bir süre sonra işsizlik konusunda alışkanlık ve bğımlılık artırır yani çalışmadanda yaşamayı alışkanlık haline getiriyor.

demem o ki egosunu törpüleyip ortacılık yapsa (sizin demeniz ile) hem düzgün iş bulana kadar maaşı olacak hemde egosunu yok ettiği için erdemini artırır erdemli insan her zaman kazanır buna inanmayan olabilir ama erdemli insan hep kazanır kazanıcak

konu iyice dağılıyor neyse bi süre yokum geç yazabilirim sohbet için teşekkür tekrar.