Wraith adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bakın bencil dememdeki olay paypala vergi vermediği için kapatıldı. bunlar diger sosyal medyalarada yapıldı ve en çok twitter dayandı oda sonunda pes etti ve ofis açmak için çalışmalara başladı. sürekli paypal ile iş yapanlara evet sorun olucak ama bunu sorun yapanlar bencillik ile yapıyor cunku işleri zorlaştı bende paypal ile çalışıyordum paypal kapanınca payoneere geçtim ve 2014 den beri ciddi oranda kullandım ve ben bütün paramı bankayada aktardım direk bankamatikdende çektim ve daha sorun veya uyarı almadım.

diyorsunuz makale yazana fırsat verilsin neden vergi alınıyor ben bu şekilde düşünmüyorum youtube ve adsense harici daha kimseye vergi için baskı görmedim evet bende diyorum sokaktaki simitci belediye ile didişmesin ama olaya simitci olarak bakma fırıncı simit üretiyor eletrik su zaman kira vergi veriyor. kısaca bir yanda iyi insanlar kazansın derken diyer yanda fırıncılar zarar ediyor ve hakları yeniliyor umarım demek istediğimi anladın..

vergi borcu silinmesine bende karşıyım hatta zenginden daha çok fakirden daha az vergilendirme mantığına inanıyorum ama şunuda düşünmek lazım bu eşitsizlik olur zenginden daha çok alırsan o zengin büyümesini engellersin ve büyümesini engellersen başkalarına iş fırsatı azalır iş fırsatı azalınca işsizlik tavan yapar diyeceksin işsizlik zaten tavan yok hocam o iş öle değil iş beğenmeme diye bir lüx var bizim ülkemizde.

eleştirin hocam bende eleştiriyorum zaten ama dikkat edin ben size bir şey söyledim bana baktığım yön için beni eleştiriyorsun gelip bana bak şu tarafta daha güzel manzarar var demiyorsun. bu emin ol ülkenin genel bir hastalığı buda insanlarda bir süre sonra kin nefret ve karşı tarafın akıl sağlığı ile alakalı düşünceler gelebiliyor. benim yaşım 35 ve geçmişi ve bugünü çok iyi demesemde berrak olarak hatırlarım şimdi sana o bu diye hiç bişe övmeyeceğim ama şunu çok iyi biliyorum şuan bencillik yapıyoruz 20 senede kimse hatta hiç bir üke uzaya çıkamaz (uzay mecazi) ve ben bu parti olayına 2011 den sonra takıldım daha öncesinde aşırıcı bir kemalisttim atatürkçü demiyorum kemalisttim diyorum ve kolumdada hala o dönemin eseri olan dövmesi mevcut. herkes popülizmcilik yapıyor ama 3 soru sorsan avel avel bakıp kalacak neyse konumuza gelelim bakış ve samimi yaklaşım hocam önce bana kendini tanıt (buda mecaz) bana deki şu taraftaki şöle böle çok iyi inanayım ozaman beraber birşeyler yapalım.

uzun yazdığım için kelimelerde atalamalar oluyor kusura bakmayın uzun yazı yazarken kas gerilmeleri yaşayabiliyorum o nedenle hatalı yazabiliyorum.
samimi sohbetiniz ve saygı için teşekkürler.
En son yazacağım şeyi baştan yazayım saygı çerçevesindeki bu tartışmayı böyle devam ettirdiğiniz için bende çok teşekkür ediyorum. Forumda son zamanlarda böyle durumlara hasret kalmıştık Payoneer evet bir alternatif ama ben hala Paypal'daki rahatlığı bulamıyorum Paypal hem burada hem de yurtdışında çok aktif kullanılan bir sistemdi yani sorduğum şimdiye kadar hiçbir müşterimden Paypal'ım yoktu yanıtını almadım ama Payonerr ne diyen adamla karşılaştım. Daha forumda bir konu vardı yazılımcı bir arkadaş yıllık hesabına yatan cüzi ücretler nedeniyle 130.000 civarı yanlış hatırlamıyorsam cezaya çarptırıldı. Ayrıca hadi diyelim sadece Adsense ve Youtube olsun onlar için de aynı şeyi söylüyorum. Paranın geldiği hesap Google Ireland. Dersin ki tamam şirket kurma ama yüzde 20 (rakamı atıyorum) vergisi var tüm bankalara da bir talimat gönderilir. O hesaptan para geldiği gibi yüzde 20 vergisi kesilir kalanını kullanıcı istediği şekilde kullanır. Ya da freelancer iş yapanlar için bakın ben şu kadar şu miktarlarda iş yaptım bu da kanıtları hesap dökümlerim diyerek vergisi hesaplanır ve şirket olmadan ödeme imkanı sağlanabilir. Kimse makale yazan vergi vermesin demiyor aksine versin ama bağımsız bir şekilde beyanda bulunup vergisini verebileceği bir sistem geliştirilsin genel olarak forumun büyük kısmı da bu şekilde düşünüyor zaten.

Makale kısmı ile ilgili verdiğiniz örnek bence yanlış simitçiye dokunmasınlar ama fırıncı elektrik vs harcıyor demişsiniz fırıncı üreticidir fiziksel bir nesne çıkartır ortaya ama makale öyle değil yani karşılaştırılmaları mantıksız. Ama yine aynı örnek üzerinden gidecek olursak hepsi belli oranlarda vergisini vermeli bunda hem fikiriz ama fırıncı zarara uğruyor demek mantıksız nedeni de şu. Fırıncı bağlı bulunduğu lokasyonda atıyorum 100 kişiye erişebiliyorsa seyyar simitçi o fırından aldığı simitlerle sürekli dolaşım halinde olduğu için belki 500 kişiye erişebiliyor yani dolaylı yoldan fırıncının satışlarını da artırıyor.

Zengin firmalar konusunda ne yazık ki anlaşamıyoruz hala aksini düşündüğünü söyleseniz de yazdıklarınız ile dediklerini haklı çıkarıyorsunuz bu nedenle bu konuyu es geçiyorum. Ayrıca iş beğenmeme gibi bir şey olduğunu neye dayanarak söylediniz elinizde bir veri var mı yoksa sistemin başındaki bazı kişiler bakın bu kadar fabrika açtık işsizlik yok insanlar iş beğenmiyor lafını mı kendinize referans alıyorsunuz bilmiyorum ama yanlış bir düşünce. Tabi siz iyi bir üniversitede iyi bir derece ile mezun olup yine iyi bir üniversiteden yüksek lisans yapan kişiye git kardeşim tekstillerde ortacılık yap diyorsanız ve kabul etmiyorlarsa belki siz o konuda haklı çıkabilirsiniz. Gerçi Suriyeliler sağolsun tekstillerdeki ortacılık sektörünü de Türk gençlerine yedirmiyorlar artık işverenler bir Türk çalıştırmak yerine aynı paraya 2 3 tane Suriyeli çalıştırmayı tercih ediyor.

35 yaşındasınız aramızda birkaç yaş var az çok bende hatırlarım sizin kadar olmasa da ancak geçmiş zamanlarla günümüzü kıyas etmek en yanlış bulduğum şeylerin başında gelir o zamanların teknolojisi ile şimdinin teknolojisi kıyas bile kabul edilemez. He aslında çok da farklı bir durum yok. Önceden hastanelerde sıra beklenirdi şimdi hastane randevusu almak için bilgisayar veya telefon başında MHRS'yi bekliyoruz gibi gibi.