Şu tür mesajlara yazmayayım diyorum da işte insanın canı acıyor böyle insanların var olup da mevcut kötü düzeni başımızdan göndermek yerine tutmak için çaba harcadığını görünce. Forumda eğer aktif olarak dolaşıyorsanız görmüşsünüzdür harçlık çıkarmak için freelancer kişilere gelen vergi cezalarını. Hadi şirket kursunlar diyelim hani diyorsunuz ya vergielndirilmiş kazanç kutsaldır diye x kişisi makale yazarak ailesine yük olmadan eğitimini tamamlamak için artık insanlar 1 kuruş bile banka hesaplarına almaya korkuyor çünkü sonrasında fahiş cezalar kesiliyor. Şirket kurduğunu varsayarsak muhasebecisi, vergisi vs dediğinde babasının oğluna yaptırsa 400 500 lira maliyeti oluyor. Tek başına makale işi ya da buna benzer iş yapanlar zaten ortalama bu rakamları hatta daha düşüğünü kazanıyor. Eee ne oldu kendini parçalayıp 1 ay çalıştı hop hepsi şirket giderlerine harcanmış oldu. He diyorsanız ki benim tuzum kuru kardeşim gerisinden banane insanlar açlıktan bitap düşmüş ek gelir kazanmasınlar falan o zaman bir şey diyemem kendi düşüncenizdir saygı duyarım. Muhtemelen buradan yazmak yerine çözüm önerisi sunun da dersiniz siz onu da yazayım bir çok yerde yazdım buna forumda dahil, sosyal medya platformları da dahil hatta Cimer üzerinden talep de oluşturdum. Kendi şirketim var beni bağlayan bir şey yoktu ama sizin gibi kafamı çevirip gitmek yerine belki bir işe yarar diye elimi taşın altına koymayı tercih ettim ve dedim ki ufak meblağlarda iş yapan kişiler için ya kişi kazancını beyan edip şirket olmadan vergi ödeyebilsin ya da devlete bir hesap bildirsin ve oraya gelen paralardan otomatik olarak kazanç vergisini düşsün kalan da kişiye ait olsun muhasebeci vs ile uğraşmasınlar diye ama sağolsunlar her şeye mutlaka dönüş yapan Cimer ona yalandan kopyala yapıştırla bile olsa dönüş yapmadı. Canı sağolsun ne diyelim.
Paypal konusunda da ben e-ticaret ve lojistik hizmetleri veriyorum şirketim üzerinden. Yurtdışına iş yapmak istiyorum ama yapamıyorum neden çünkü Paypal Türkiye'de kapalı. Ben yurtdışına ürün sattığımda döviz cinsinden ödeme mi alıp devlete de o kur üzerinden kazandığım paranın vergisini vereceğim zaten ama globale açılmamız bu şekilde çok zor. Ancak bir şirketi de yurtdışında açıp orası ile burasını tamamen ayırmak gerekiyor o da şu an Allah'a şükür işlerim iyi gittiği halde bile zorlayacak şeyler. Neymiş Paypal bizim alanımızı kullanıp bize ödeme yapmıyormuş. Bu bahsettiğiniz şeylerin aynısını yapan ülkemizin güzide 3 4 tane şirketi var hepimizin malumu olan onlara da bir şey dediniz mi misal? Paypal'ın Türkiye'ye ortalama ödeyeceğim rakamın yüzlerce katı vergisi olan şirketlerin tek gecede tüm borçları silindi. Paypal'da ödemiyor onlar da birine laf ederken diğerine neden sessiz kalıyorsunuz? Sağolsn hükümetimiz globale açılıp da iş yapmamızı istemiyor. Halbuki ben döviz kazanırsam ülkeye de döviz sokacağım bunu anlamak istemiyorlar ya da işlerine gelmiyor.
Sanırım bu kadar cevap yeterli olmuştur. Mantıklı cevaplarınız varsa lütfen yazın. Yoksa beğenmiyorsan git orada yaşa tarzı cümleler kuracaksanız boşuna yorum yazmayın yazacaksanız da beni etiketlemeyin.
bakın bencilsiniz bencilce cevap veriyorsun iş yaıyorum diyorsun paypalla yapacağım diyorsun ama paypal senin ülkene vergi vermiyor bu bencilliktir ben işimi görürüm ister versin ister vermesin mantığı ile satr satır yazı yazarak hiç bir şey olmaz.
tamamen boş yazmışsınız kural kaide vardır biri senin ülkende ise başkasına vergi verip sana vermiyorsa ve sende bunu kabul ediyorsan ya acizsin ya eziksin vergi isteyemiyorsun. hayır benim tuzum kuru değil ben ay sonunu zor çıkartıyorum işlerim kötü olduğundan mutlumuyum hayır değilim. lakin beni eleştirenler sadece ben belli bir yöne baktığım için eleştiriyor halbuki beni eleştiren kişi veya arkadaş bak kardeş şurda daha güzel manzara var ve o manzarayı bana anlatsa işte ozaman mantıklı eleştiri yapmış olur.
kardeşim bağırarak hiç bişe yapamazsın boş boş bağırdın ve kin nefret kustun tamamen kendine zarar verdin. kardeşim bu ülkede adaletli bir seçim var sen gidersin sandığa verirsin oyunu istediğini getirirsin getiremiyorsan azınlıksın demektir. ve azınlık olarak çoğunluğa aptalmış gözü ile bakarsanız buda sizin acziyetiniz olur ve bu şekilde bu devran döner gider.
umarım yazımın tamamını okursun sanada hayırlı günler dilerim kinler ve neretlerinizden rica ediyorum arınarak bana alıntı yapın. aksi taktirde tamamen boşuna yazı ve zaman harıyorsunuz.
ayrımcılık yapmayın sizci bizci yada sizin gibi düşünen bizim gibi üşünenlerden olmayın bunu olursanız her zaman kaybedeceksiniz. bu ülkede kendini hep haklı hep üstün görenler eskide kaldı
saygılar iyi günler dilerim Allah işinize kat kat kazanç sağlar ve kat kat artırır İnşaAllah..