Ben anlamiyorum niye bu tur konular acildiginda bazilari bu sekilde hazimsizlik gosteriyor. Sana uymuyorsa bu sekilde calismak calismazsin. Neden acilmis bi konuyu sabote ediyorsun. senin isine gelmeyebilir boyle bir calisma sekli ama belli ki baska insanlarin ilgisini cekiyor. Mecburmusun ilgini hic cekmeyen bir calisma sekli konusunda yorum yapmaya. Her tencereye bir kapak oluyor iste. herkesin ihtiyaci farkli alicisi farkli. Illa senin istedigin gibimi ilan verilecek.
Konuyu cok uzatmadan calisma daha cok kisa template videolar uzerinden gidecek. Mesela envatodaki hazir senaryolar bir kac slogan eklenerek, iletisim bilgileri ivir zivirlar eklenerek bize uyarlanacak. Grafik bilgisi gerekiyor cunku herzaman lazim olabilir. Ama calismalar agirlikli olarak video editleme seklinde olacaktir. BU konuda surekli bize icerik uretilecek. Buyutecek bir durum yok. Isini bilen insanlarin rahatlikla sikintisiz yurutebilecegi bir is. Iyi calismalar..
https://elements.envato.com/fr/stock-video/delivery
Bu hazımsızlık veya sabote etmek değil hocam, yaptığımız işin piyasasının düşürülmesi veya basitleştirilmesini istemediğimiz için bu yorumları yapıyoruz.
Yaptığımız işin bir değeri var ve bunun kaybolması bizi rahatsız ediyor. Biz grafikerler olarak çoğumuz geçimimizi bu alandan sağlıyoruz. Haliyle '' 2 saatlik ücret vereyim her istediğim işi yapın '' tarzında bir konuyada tepkimizi göstermemiz gayet doğal, çünkü bu bizim ekmek paramız.
Yapılacak iş bellidir, söylersiniz şu şu şu olsun istiyorum diye ona göre ben veya bir başka grafiker/video editör arkadaşım fiyatı söyler fakat bu şekilde düz işçi çalıştıracakmış gibi 2 saatlik ücret için fiyatını söylesin demek doğru değil.
AE İntro Videosu'nu edit ile yapsakta ben 100 ₺'ye hazırlarım bir başkası 50 ₺'ye hazırlar
İnstagram Post Tasarımını ben 50 ₺'ye hazırlarım bir başkası 100 ₺'ye hazırlar
Yaptığımız işte çalışma bazlı fiyat olur, biz beden işçisi değiliz, fikir üretiyoruz. Burada konunu açan siz olduğunuz için tepkimizi kişisel algılamayın, tepkimiz sadece size değil, genel..
Anlatmaya çalıştığımız durumu umarım anlamışsınızdır.
Umarım aradığınız şekilde bir çalışma arkadaşı bulursunuz.
İyi forumlar diliyorum.