Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam şahsen bana göre dekupe işlemi basit bir iş değil. Orada temizlediğim her piksel benim emeğim. Kendi işime saygım var. Ben bugün en temel işlerden birine basit dersem. Yarın UI&UX tasarım işlerine basit diyenlerde çıkar. 10 lira logo hesabına ortalıkta dolaşırlar. İnsanın işine saygısı olmazsa başkasının hiç saygısı olmaz. Bu "basit" konular konuşmadığı için memleket "grafiker" kaynıyor.
Dekupe var 1 dakika sürüyor, dekupe var 1 saatten fazla sürüyor. O yüzden dekupe basit bir iş diye genellemek doğru bir yaklaşım değil. Şahsen bu forumda çok soru sormuşluğum, çok yardım istemişliğim var. Destek olan herkese çok teşekkür ederim. Bildiğim konularda da yardım etmeye çalışıyorum. Bence bu konuyu açan arkadaş "Basit bir iş" küçümsemesinden rahatsız. Burada herkesin saat kıymeti birbirinden farklıdır diye tahmin ediyorum. Kimi saatini 20tlye satıyor. Kimi 300tlye. Kaldı ki sadece işin değerine bakarak 1000TL de diyebilir.

Bazen bilmeyen kişinin 5 saatte yapamayacağı işi bilen kişi 3 dakikada bitirebiliyor. Burada önemli olan "BASİT BİR İŞ" tanımlamasının yapacak olan kişiye bırakılması.

fakat ne kadar konuşursak konuşalım bu tipler BİT-ME-YE-CEK Maalesef...