Selamlar,

SEO kesinlikle zaman alan bir işlem ve rekabetin olduğu her yerde zorlu bir süreç. Ancak başıma geçende çok enteresan olmayan ancak ibretlik bir hadise geldi. Amerika'da bulunan ve birçok projede yardım ettiğim müşterimin bir şarap satışı sitesi vardı. Site bronz çağında açılmıştı yanlış hatırlamıyorsam. Sitenin kendiliğinden oluşmuş bir link inşası vardı. Kendi konseptiyle alakalı 100'lerce sitede linki vardı. Parayla satın alınmamış ve tamamen kullanıcı tarafından oluşturulan linklerdi bir çoğu. Adam 6 sene önce şarap kelimesinde düşmüş, düşüş o düşüş... Bana bunu halledebilir misin dedi. Tamam dedim. Siteyi detaylı olarak incelediğimde her şey neredeyse eksiksizdi. Ancak 2 ciddi hata vardı sitede. 1.'si anahtar kelimeden dışarıya çıkılan linkler. Konu hakkında çeşitli birlikler ve organizasyonlara çıkılmış. 2.si ise title'da sadece domain in kendisinin bulunması. Malzemeler tam olunca bana sadece helva yapmak kaldı. Title'ı değiştirdim ve sitedeki anahtar kelimeden çıkan dış linkleri kaldırdım. Search Console'dan Bot'a tarattım siteyi ertesi gün birinci sayfaya çıktı ve orada kaldı. Yine biz standart uygulamalarımızı sonradan uyguladık. Ancak bu uygulamaların dışında sitenin o iki değişiklikle çıktığına eminim.

Bazen yaptığınız en ufak hata özen gösterdiğiniz sitenizdeki her şeyi alt üst edebilir.

Herkese kolay gelsin.