Anadolu yakasında yaşıyorum, bugün düşündüm de kadim şehir İstanbul'u görmek için her ülkeden turistler geliyor bu şehire ama İstanbul da uzun süre yaşayıp buranın bir çok güzelliğini görmemiş bir çok insan var
mesela ben 23 yaşındayım Anadolu yakasında oturuyorum Sultan ahmeti vs.. hiç görmedim ( sadece Kadıköy'den falan uzaktan görebildim. ) en uzak gittiğim yer İstanbul Aquarium'du ona da gittiğime pişman oldum o kadar uzun sürdü ki gitmem 3-4 saat falan sürdü gittiğime de pişman oldum.

Bizim arabamız hiç olmadı yani ömrüm otobüs minibüste geçti ama arabam olsa da gezmem daha da artmazdı sanırım. Bu konuda çok yalnız hissetmiyorum mesela bir kaç arkadaşım var İstanbul'un farklı yerlerinde oturan onlar da da bu olay var
hatta bir tanesi şey demişti gerçek İstanbullu nasıl olsa bir gün gezeriz diyenlerdir. Yani genelleme yapmayayım ama bir Google'a sordum bu işi Şöyle bir konu gördüm 300 bin çocuk İstanbul da yaşıyor ve denizi hiç görmüyor, 512 çocuktan 300 tanesi falan Dolmabahçe sarayını Ankara'da sanıyormuş vs.. Bizim maddi durumumuz pek iyi olmadı bunca yıl gezme kültürü de doğal olarak gelişmedi ama bu gelişmeme içimize yerleşti sanırım hep hevesleniyorum bir gün gidip turlayayım diye yolda tüm enejimi kaybediyorum hedeflediğim noktaya yaklaştıkça enerjim bitiyor ve geri dönüşü de düşününce pek anlamsız geçiyor geziler. Bu konuda İstanbul'da yaşayan arkadaşlar dan yorum almak isterim İstanbul'un %'de kaçını gezebildiniz ?

Samsun'da okuyorum orayı falan baya gezdim Sinop olsun Ankara olsun yani sorun İstanbul da diye düşünüyorum