berkribas adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
çok sağolun hocam. yani şuan ödüyor ama aylık 1000 tl ile geçiniyor. yani ailesi ile yaşamasa falan pert olur sokakta yatar. o derece diyim size.. yani şimdi üzerine hiç bir şey yok. bankaya gidip ben ödeyemicem ister varlık fonuna verin ister faizimi silin diye agresif konuşamaz mı? siz olsanız ne yapardınız? 6000 maaşınız var 5000 tl ödemesi var. 1.5 senedir falan ödüyorsunuz ve daha 2.5 sene ödeyeceksiniz. bıktınız yani. bir empati yaparak bir şey önerir misiniz?
teşekkür ederim sağolun varolun hocam
Öncelikle rica ederim hocam.
Agresif davranış hiç birşeyi çözmez maalesef. Durumu güzelce anlatırsa belki yardımcı olunabilir. Varlık fonu değildir bu arada Varlık yönetim şirketlerine devredilir borçlar. Ancak bu borçların devir süreleri uzayabilir. Çünkü bankalar bu gibi ödenemeyen borçları bir süre bir havuzda biriktirir ve ihale usulüyle varlık yönetim şirketlerine devreder. Bu süreçten sonra yasal alacaklı ilgili varlık yönetim şirketi olur ve borcun tamamını talep etme hakkına sahiptirler (anapara + faiz ). İhale bedelleri borcun güncel tutarından (anapara + faiz) daha düşük olduğu için indirim yapma ve ödeme planında esneklik sağlamak gibi durumlara daha yatkın olurlar.
Üzerine hiç birşey olmaması bu durumda bir + ancak ilerideki yaşamı için bu borçlar devam ettiği sürece üzerine kayıtlı hiç birşey alamamak gibi bir korkusu olacaktır.
Umarım biran önce borçlarından kurtulur ve yaşamına kaldığı yerden özgürce devam edebilir.