1. Başvuru belgesindeki markaya (barkoda) göre başvurular kabul ediliyor, sonra yapılan başvurunun hükmü olmaması lazım. Burası bende gri.
2. Kurul domain sahibine ulaşıyor ve savunma hakkı tanıyor ve süresi var. Bu süre içerisinde hey bakın aslında 2. bir onayım var, bunu dikkate alalım derse büyük ihtimalle savunması kabul edilir. Yalnız savunma da ücretli. Tabi kurulun canı sıkkınsa, otomatik savunmaları reddetme mekanizmaları var (En son bıraktığımda emekliliği yaklaşmış amcalardı), sonra hukuk yolu açılıyor.
3. İtirazlar posta yoluyla yapılıyor, nic.tr destekten sorarsanız, itiraz etmek istiyorum diye, bilgi vereceklerdir.
Durum böyleyse benim açımdan itiraz etmenin pek anlamı yok gibi. Çünkü kurul domain sahibine savunma için haber verirse domain sahibi hemen yeni bir marka başvurusu yapıp dediğiniz gibi hey benim yeni bir başvurum var diyecektir. Çünkü domain kıymetli bir domain ve firmanında bırakacağını sanmıyorum.
Bir diğer konuda nic.tr yakında kapanacak deniyordu, muhtemelen bu süreçte itirazlar ile pek ilgilenmezler. Zaten yakında (Muhtemelen bu yıl sonuna kadar) trabis faaliyete geçer ve com.tr domainler belgesiz tahsis edilmeye başlar.
Ben daha çok şöyle olur diye düşünmüştüm :
1. İtiraz dilekçesini ve marka başvuru formunu gönder.
2. Kurul marka'nın red edildiğini tespit eder ve domaini siler (2 tarafada mail atar ilgil alan adı silinip yeniden tahsise açılmıştır hızlı olan alsın).
3. Ben hızlı olup hemen başvuru yapıp domaini alırım diye düşünmüştüm
Cevapların için çok teşekkür ederim.
Her ne olursa olsun, o ismi öncelikli kullanan ispat ederse, hak onundur. Müracat etti red geldi, ben sonra müracat ettim vs. Hukuk bununla ilgilenmez.
İlgil markayı (kelimeyi) daha önce aktif olarak kullanmıyordum. Yani benim tarafımda sizden daha önce almayı düşünmüştüm demekten başka bir şey gelmez.