Öncelikle değerli yorumun için teşekkürler.
Bu durumda aklımda şu sorular oluştu :
1. Diyelim ben 10.04.2021 tarihinde itirazımı yaptım ve nic.tr'nin toplanması 6 ay sonra oldu, Bu süreçte firma yeni bir marka başvurusu yaparsa durum ne olur ? Yani diyelim firma yeni bir başvuru yaptı ve nic.tr iletti. Nic.tr hayır bu yeni bir başvuru ve mevcut durumu değiştirmez deyip alan adını silip bana verebilir mi ?
2. Kurul beni haklı buldu diyelim, Domain sahibine "Hey domaine itiraz geldi biz domaine şuna vericeğiz diye uyarı gidiyor mu ?" Çünkü itiraz gidersen yeni bir marka başvurusu yapabilirler diye düşünüyorum. Yoksa bir gün ansızın ondan alıp banamı geçiyor ?
3. Son olarak itirazı nasıl yapacağım ve ücreti ödeyeceğim ? Böyle bir panel görmedim.
Teşekkürler
1. Başvuru belgesindeki markaya (barkoda) göre başvurular kabul ediliyor, sonra yapılan başvurunun hükmü olmaması lazım. Burası bende gri.
2. Kurul domain sahibine ulaşıyor ve savunma hakkı tanıyor ve süresi var. Bu süre içerisinde hey bakın aslında 2. bir onayım var, bunu dikkate alalım derse büyük ihtimalle savunması kabul edilir. Yalnız savunma da ücretli. Tabi kurulun canı sıkkınsa, otomatik savunmaları reddetme mekanizmaları var (En son bıraktığımda emekliliği yaklaşmış amcalardı), sonra hukuk yolu açılıyor.
3. İtirazlar posta yoluyla yapılıyor, nic.tr destekten sorarsanız, itiraz etmek istiyorum diye, bilgi vereceklerdir.