Selamlar iyi akşamlar dilerim sizlere bir sorum olucak babam bir kişiye facebook tan küfür etmiş siyaset ile ilgili konuşurken adam emniyet amiriymiş sanırsam biraz araştırdım 5 sene boyunca herhangi bir suça karışmayanlara para cezasına felan çevirilebiliyormuş bizde e devletten baktık en son 2013 de babamın açtığı bir dava gözüküyor ama babamın içinde bulunduğu bir kavga olmuştu onun tarihi aklımızda değil o e devlette gözükmüyor bu durumda o davanın süresimi bitmiş oluyor bu konu hakkında bilgilendirirseniz sevinirim birde sizce hukuki süreç ne olur hakaret davası ile ilgili geçtiğimiz günlerde emniyetten çağırıp ifadesini almışlar. (emniyet amiri olduğunu bilmeden küfür etmiş yani bu kamu davasına giriyor mu ) .
Hakaret davasında kişiye özel muamele olmuyor sadece atıyorum sen bana hakaret edersen ben gidip uğraşmam ama adamın elinde sistem uğraşmaz iki dakikada aldırır ifadesini.
Birey olarak dava açar o da avukatı ilk uzlaşmaya gider para isteyebilir atıyorum mahkeme 10.000 TL ceza verir ama adam der gel 7000’e el sıkışalım.
bence uzlaşmaya gitmek en mantıklısı siciline işlenirse buna benzer bir şey olursa başı yanar.
cumhurbaşkanına hakaretten sonra fetöcü felan diyerek 2 yıl yatan adam gördüm.