herkese iyi akşamlar.
bu konuyu bilgi edinme amaçlı açıyorum.
26 mart günü en para hesabıma paparadan bir miktar para geldi. gönderen kişi %99 d-olandırıcı. baskasının hesabını kullanarak yada d-olandırarak bana para gönderdi.
bende şüphelendim parayı geri iade etmek istedim. fakat en para parayı geri iade etmiyor. gönderen kişide paranın akibetini sormuyor.
enparanın iade etmemesinin sebebi de şu:
papara bir banka olmadığı için gelen hesabı tespit edemiyoruz. selfie çekin kimliğinizle beraber destek@bilmemne adresine gönderin.
paparanın söylediği şu:
kimsenin bilgilerini veremiyoruz. şikayetiniz varsa selfie çekin kimliğinizle beraber destek@bilmemne adresine gönderin yardımcı olsunlar.
bu yazacağım kimse tarafından yanlış anlaşılmasın ama yemeksepeti verileri patlatıldı, facebook verileri patlatıldı, 2010da 50milyon tr vatandaşının mersis verileri patlatıldı, ben sana selfie çekip göndersem benim verimi nasıl koruyacaksın.
ne bir ceza var ne yaptırım. kimseye ben kimliğimle beraber fotoğrafımı göndermem. çünkü koruyamıyorlar. katılırsınız katılmazsınız. ama beni tc ile yada kayıt bilgilerimle tespit edemiyorlarsa selfie göndermeyi kabul etmiyorum. bu benim sorunum değil.
bu isteklerin üzerine finansbankı aradım. dedim böyle böyle enpara diye sizin yan kuruluşunuz var. bana yardımcı olmuyorlar. bizden bağımsız dediler onlar da yardım etmedi.
kafayı yicem hesabıma gelen şüpheli para yüzünden günlerdir ben uğraşıyorum.
gönderen kişinin sadece adı soyadı var. ne bir hesap no ne iban ne adres ne telefon hiçbirşey yok. sadece isim soyisim. (isim soyisimden şahsı bulabilen biri varsa bana ulaşsın)
tüm sosyal medyadan arattım fakat kişiye ulaşamadım. 118 servislerini aradım numaraları gizli. veremiyorlar.
velasılkelam bu para benim canımı sıkıyor. yarın birgün beni karakola çağırırlar derlerse sen böyle böyle bi suç işlemişsin. uğraşmak istemiyorum bu tarz karalamalarla.
benim bu kişiye ulaşmam lazım. ulaşamıyorsam da parasını geri iade etmem lazım.
her türlü fikre açığım yardım bekliyorum.