mcatakcin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ücretsiz analizle alakalı komik deneyimlerim var

Bazı arkadaşlar sizden hizmet almak istiyormuş gibi davranıp,
aslında sizin etinizden sütünüzden faydalanmaya çalışıyorlar.

Bu beni her seferinde çok güldürür
Yapılacak işlemleri başlık başlık yazıp sebeplerini de özetle belirtmek yeterli gibi hocam

Noventa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
sektörü bu hale getiren şey kuşkusuz a'dan z'ye seo olarak lütfedilen eğitimlerdir. bu hem birebir hem de online olarak gösterilebilir.
eğitimlerin alınması için hiçbir ücret ödemeden profesyonel seo uzmanı olacağınız algısı size sunulur ardından eğitimi tamamlayıp kendinizi seo uzmanı sanarsınız.
google bir güncelleme yapar, elleriniz ayaklarınız titrer ne yapacağınızı şaşırırsınız.

bir de seo danışmanlığı için gelip "ben sitenin seosunu yaptım içerikler oluşturdum" diyen bir kitle var. içerik önemlidir ama içerik = seo hiçbir zaman olmadı olamaz.
Haklısınız. O eğitimlerin çoğunda eski yöntemler anlatılıyor, ücretsiz olanlarında özellikle. Öte yandan bu arkadaşlar madem öğretecek kadar ustalaşmışlar, neden blog siteleri, youtube kanalları üzerinden elde edecekleri kazancın peşine düşüyorlar da, vakitlerini hizmet sunmaya ayırmıyorlar diye bir sorgulamak gerek.

İçerik konusunda, çok fazla göz ardı edildiğini gözlemliyorum, o yüzden o kadar üsteledim sanırım. Yani benden tek seferlik hizmetleri alan kitle için durum bu şekildeydi.