Bartuc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sonunda WHMCS de delirdi.

2009'dan veri kullandığımız otomasyon yazılımı, bizim gibi 50.000+ müşterisi olan şirketlerden artık aylık 1000usd lisans ücreti istiyor.

100.000+ olduğunda da 1300usd olacakmış.

1000 müşteriye kadar 44.95usd
10.000 müşteriye kadar 299.95usd

diğer ara ücretler ve tam tablo: https://prnt.sc/115uzqc

WHMCS çok fazla özellik sunan bir yazılım. Sayısız modül var. Ancak gözden kaçırdıkları şey şu ki, her şirket 5-10 modül kullanıyor. Yani her şirket her modülü kullanmıyor. Adamların bu kadar modül yapmasının sebebi, çok fazla müşteriye ulaşabilip hizmet verebilmek. x şirketiyle çalışan kişi de WHMCS kullanabilsin diye modülü yapıyor adamlar. Yani şirketler WHMCS'nin sunduğu tüm modül ve özelliklerin tamamını kullanmıyor.

Bunun anlamı şu ki bu adamlar gerçekten düzgün düşünemiyor. Bu kadar çok müşterisi olup para kazanan hangi hosting şirketi aylık böyle bir lisans ücreti öder, 3-5 aylık bütçeyle tüm işi görebilecek bir yazılım hazırlatmak varken?

cPanel'deki zam cPanel'in kalitesi ve vazgeçmesinin zor olması sebebiyle anlaşılabilir, fırsatını bulmuşken adamlar daha çok kazanma peşine düştü diyebiliriz. Ama WHMCS için durum bu değil, müşteri için farkeden en ufak birşey yok.

Bunu kendilerine de anlatmaya çalıştım ama anlayacaklarını pek düşünmüyorum.

Sanıyorum birkaç ay içinde Güzel Hosting olarak kendi yazılımımızı yazdırıp ona geçiş yapacağız. Aylık 1000USD bunlara vermek mümkün değil, mantıklı değil.
Biri bunlara Türkiye`deki dolar kurundan bahsetmeli bence.