ykbweb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Seo yapmayın, yaptırmayın. Seoculardan uzak durun :d
Ben Aso yapıyorum, F skoru olan uygulamanın yalnızca aso ile birgün içinde d+ ya geçtiğini deneyimledim. Visibility denen bir şey var hocam, doğru ve risk almadan, saçmalamadan ilerlerseniz görünürlüğünüz muhakkak artar ama sektördeki alıcılar 'aaa daha hızlı yükselteni de varmış' diye hiçbir şey bilmeden onlara yapıştığından ya ihlal ya ban yiyorlar bir süre sonra, güvenmeme konusunda bu noktada haklısınız. Basit bir örnek vereyim bir müşterime aso yapan bir şahıs, uygulamanın uzun açıklama bölümüne (arkadaşlık, tanışma uygulaması) faceebook anahtar kelimesi giydirmiş. hızlı bir yükselişe geçti uygulama sahibi normal olarak, uygulama sahibi aso ne demek onu bile bilmediğinden yapan arkadaştan oldukça memnun kaldı, 1,5 ay sonra uygulaması telif sebebiyle yayından tamamen kaldırıldı, geliştirici hesabı banlandı

Tabi bu verdiğim çok basit bir örnek, bu kadar bariz belli olmayan neler yapılıyor, hiçbir sıkıntı yaşamasanız dahi bir süre sonra algoritmaya takılıp en aşağılara düşüyorsunuz, sonra aso yapan kişi 'ben sana verdiğimde gördün ne kadar da iyiydi, benle ilgisi yok' diyor. Bunu alıcı bilmiyor ama biz biliyoruz. Gerçekten doğru yapanını bulmak kolay değil evet ama var.