Hocam her linkin siteye etkisi mutlak olacaktır.. Ama olumlu ama olumsuz, önemli olan nasıl kullandığınızdır.. Mesela 10 tane linki olan siteden link almanız size ne kadar fayda sağlayacak ? Yada devamlı link yapısını değiştiren bir site.. Bu arada Linklerle alakalı şöyle bir şey tespit ettim kendi sitelerimde;
Hiç link eklemediğim sitem sıralamada iyi yere geldiğinde link ekledim ve 2. gün site sıralamadan kayboldu. Aradan 9-10 geçti tekrar sıralamaya girdi ama eski performansı olmadı. Linki kaldırdığımda sırasını almasını beklerken site tekrar kayboldu ve linki geri ekledim yaklaşık 2-3 ay sonra eski sıralamasına kavuştu. Yani söylemek istediğim şey, herkese herşeye onlarca link veren sitelerin olumlu faydası olcağını düşünmüyorum. Alakasız saçma sitelerden alacağınız linklerin keza aynı şekilde..
Kendi sektörünüzle ilişkili, sürekli farklı sitelerin linklerini eklemeyen, uzun vaadeli (kendi sitemde 3 ay sonra olumlu etkisini görmüştüm) link alırsanız faydası olacaktır diye düşünüyorum.. Zamana yayarak yıllık link almaya çalışın ve mümkünse link çöplüğü olmuş sitelerden uzak durun