batman7211 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar arkadaşlar, yakın zamanda diş teli takan var mı? Bir kaç madde halinde sorularım olacak;
  • Diş teli takarken ağrı oluyor mu?
  • Diş teli ile yaşam zor mu?
  • Diş teli ortalama fiyatları alt-üst?
  • En önemlisi diş telleri çıkarıldıktan sonra dişler eski haline dönüyor söylentisi gerçek mi?
Teşekkür ediyorum.
  • Diş teli takarken ağrı oluyor mu? Ağrı değil, hissedilen şey tamamen baskılamadır / dişinize baskı uyguladığınızı düşünün ve bunun sürekliliğini düşünün.
  • Diş teli ile yaşam zor mu? Hiç zor değil, sadece kuruyemişlerden, abur cuburdan (jelibon,sakız dahil) asitli içeceklerden, elma/ayva gibi meyvelerden tel durduğu sürece uzak durmalısınız (tele zarar gelmemesi açısından) şahsen jelibon yedim, telim braketlerden ayrıldı, ertesi gün hemen dişçiye gittim ve düzelttirdim. Zor olan tel evresindense lastik takma evresiydi bence, lastiği doktorunuzun uygun gördüğü şekilde 3-4 tur dolayarak takacaksınız sadece yemek yerken çıkaracaksınız bana göre bu korkunçtu mini bir paket lastiği hayal edin onu saçma sapan mesafedeki braketlerinize tutturuyorsunuz, dolayısıyla ağız sürekli gergin, hafif açılır vaziyette, dikkatli bakıldığında da lastiklerinizin yerine göre görünebilir durumda olabiliyor. Aslında korkunçtan ziyade, temizlik, titizlik gerektiren ve oyalayan bir iş zahmetli... Ağız yaraları olacak bu süreçte, bir de size mum verecekler, tellerin kesik ve sivri uçları ağız içine batacağından mini mini yuvarlayıp o kesik tellerin uçlarına koyacaksınız. Ağız yaraları için de değişik ilaçlar var ama ilk takıldığında illaki olacak sonraki süreç tamamen ağız bakımınızla alakalı.
  • Diş teli ortalama fiyatları alt-üst? 10000 e de var, daha yüksek fiyatlara da konuma göre değişiyor. İl ilçe konum çok önemli. İstanbuldaysanız mesela Kartalda ve Kızıltoprakta iki klinikten fiyat aldığınızda dediğimi anlayacaksınız.
  • En önemlisi diş telleri çıkarıldıktan sonra dişler eski haline dönüyor söylentisi gerçek mi? Eski haline dönmüyor çünkü tellerim ortalama hiç söylendiği kadar uzun kalmadı 2 sene de 3 sene de sürebilir denmişti ancak benim 2 yıl bile dolmadan tedavim tamamlandı ve benim ortodontistim alt ve üst dişlerin iç kısmında ölene dek kullanacağım gizli teller taktı ve orada bıraktı. Yıllardır var ve hissetmiyorum bile.
Size tavsiyem bence mutlaka yaptırmanız, iç tel muhabbetini eğer yapmıyorsa mutlaka ısrarla istemeniz ve tel takıldıktan sonra aşşşırı düzenli diş fırçalamanız. (Ben sigara kullanmama rağmen, tel taktırdığım zamanlarda feci bir takıntı oluştuğundan dişlerimi fırçalamaktan beyazlattığımı söyleyebilirim. Tel taktırmadan önce okuduğum yorum ve yazılarda "braketler çıktıktan sonra lekeleri fark edeceksiniz" içerikli yazıları okuduğum için aşırı aşırı titizlenmiştim, faydasını da gördüm ortodontistim bunun nasıl olduğuna inanamadı ama su içtikten sonra bile fırçalıyordum günde belki 7-8 defa oluyordu.
Şimdiden güzel gülüşler.
Bol şanslar diliyorum.