Merhaba,
Yaklaşık 2 sene önce esnaflık yaptığım zamanlarda 60 yaşlarında olan komşu esnafa aralıklarla 500-600 TL lazım oluyordu verip 2 gün sonra geri alıyordum. Sonra bu arkadaş güveni sağladı. 5000 TL borç istedi. Üstüne senet verdi 1 hafta sonra vereceğini söyledi ama senet başkası üzerineydi işgillendim ama güvenilir olduğu için parayı verdim.
Gel zaman git zaman 2 hafta oldu parayı istedim şu gün bugün diye sallamaya başladı. Bu sallamalar 2 sene sürdü senedin tarihi geçti. Sonradan öğrendim ki senette ismi olan hayali birisi.
Sonra anladım ki böyle herkese 35 bin TL takmış. Kendi de esnaftı battı bu borçlardan dolayı. Esnaflık yapmış arkadaşlar iyi bilir ki bizim gibi adamlar için 5000 TL çok para.
Geçenlerde çocukluk arkadaşımı gördüm kendisia avukat böyle böyle olay oldu dedim. İlk sorduğu soru parayı elden mi verdin bankadan mı gönderdin oldu.
Bende bankadan gönderdim dedim pazartesi yanıma gel dedi. Borç verdiğim adamı yanımda aradı. Hoparlöre verdi. Parayı verip veremeyeceğini sordu yanınıza geleyim konuşalım dedi. Ben muhattap olmak istemediğim için gittim sonradan konuşmalar neticesinde bugün ay ay ödemek üzere anlaşılmış. 1000 TL si alınmış.
Burdan çıkaracağımız ders kesinlikle borç verilmemesi ve eğer verilecekse bile BANKA üzerinden verilmesi. Ben avukat arkadaşım olmasa üstüne soğuk su içmiştim. Başında böyle işleri olan varsa avukata gitsin 186 TL vekalet ücreti haricinde bişey çıkmıyor. Bilginize.
açıklama kısmına borç vs nasıl bir metin yazılmalı ?