Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Meriçten atla kardeşim karşıya, sabah saat 5-5:30 gibi siftah atmak için ucuza bırakıyorlar yunana. Karşıya geçince bi 10-15 dakika yürü yunan askerlerinin kulubesi seni karşılar, ellerini hava kaldır help help politic problem de. Oradan seni ekip otosu alır Atinaya götürür. Ne olduğunu ne bittiğini derdini anlatırsın. Kafadan bir suç uydur kendine, siyasi kimliğim yüzünden vs. de ama gitmeden önce hükümete birkaç twit atıp salla. Sonradan başına iş açacağın belli olsun yani, bir de yeşil top olan başka bir hesapla egmyi ve suleymansoyluyu etiketle. Garanti olsun diye de bir arkadaşına kendini cimerden şikayet ettir. Zaten hakkında dava açılacaktır. Atinaya gittiğin zaman inceleme işlemleri için vs. 3 aylık bir geçici oturum izni tarzında bir şey veriyorlar onu kullan. Sonrasında Atinada 700-800 euroya Çek kimliği yapıyorlar, her yer kaçacakcı orada. O Çek kimliği ile Almanya'ya uçacaksın pasaport kontrolünde vs. yakalnırsan hiçbir şey olmuyor ama sadece Atinadan çıkmaya çalışırsan diğer yerlerde neler oluyor bilmiyorum. En kötü ihtimalle 4. seferde yakalanmadan Alman uçağına binersin. Oraya gittikten sonra kaçak yollardan geldiğini vs. söylemen lazım. Bir tırın arkasında geldim demek en mantıklı ama bunu kanıtlayacak belgelere sahip olman lazım. Gitmeden önce bir tırın arkasında, dorsesinde vs mutlaka fotoğraf çekin. Sonra seni bir kampa alacaklar orada davan sürecek her şeyini alman hükümeti karşılıyor. Sonrasında dava sonucunda gerçekten siyasi suçlu olduğunu kanıtlamak için Türkiye'de hakkında açılan davaları göstereceksin. Oturma iznin hayırlı uğurlu olsun. Sonrasında çok bir mukaat işlemezsen 5 yıl sonra falan da vatandaşlık alırsın. Almanya'dan bana kartpostal yollamayı unutma.

Açıklamaya bak be