Pasifik sadece göz dağı hocam ABD için. Gemileri limanda tutacağına gezdiriyor oralarda.
Hindistan Tayvan Çin'i sevmeyen ülkeler Çin de bu ülkeleri sevmediği için kendi aralarında ara ara zaten çatışıyorlar.
Kaldı ki Çin ile savaşa giren ülke zaten girmeden ekonomik olarak kaybeder dünya da yine bir çok ülke dolaylı yoldan savaşa girmeden kaybeder.
Ekonomik olarak özellikle üretim olarak Çin malı ürünleri görüyorsunuz veya bir ürün gamında Çin globalde stok çekmeye başladı mı o ürün piyasası allak bullak oluyor dünya etkileniyor. sadece korona başladığında Çin üretimi durduğunda dünya ne hale geldi gördük onu bırak ozon tabakası kendine geldi
O nedenle Çin falan hikaye Rusya yıllardır Norveç kıyılarından Romanya kıyılarına kadar hep deniyor test ediyor süre zaman planlaması yapıyor her zaman Rusya teyakkuzda ve nereye ne zaman ne yapacağını hesap ederek ilerliyor.
Ha zamanı şimdi değil belki ama ortam oluşsun Rusya batıya doğru yol alacaktır.
Pasifik konusu abd nin önümüzdeki 100 yılı artık bunun tartışılacak bir tarafı yok, rusya açıkçası abd için artık çerez bütün insani ekonomik verilerine bak yeterli sovyetleri düşünerek şimdiki rusya yı değerlendirme bitti o devir. Şu anda ABD gibi dünyanın herhangi bir yerine güç projeksiyonu uygulamaya en yakın ülke çin ve dünyayı donanmalarıyla yöneten abd için ciddi tehlike bu, rusya o noktadan çok uzak, askeri teknoloji de ileri olmak başka güç projeksiyonu uygulayabilmek dünyanın herhangi bir noktasında abd ile mücadele edebilecek hale gelmek başka konular, bunlar büyük ekonomik güç istiyor. Neyse yaşayıp görücez zaten şu an dünyanın bir numaralı sorunu çin dir bütün ülkeler için.