Allah neden insana ceza versin? Bu nimetleri, bu güzellikleri yaratan Allah, neden irade verdiği canlılarının kötülüklerini kollayıp, her yaptıklarını sınayıp cezalandırsın? Bana mantıksız geliyor. Şarap günah diyorlar, şarabın alkol oranını kazanması için olması gereken mikrobiyal olayları yaratan varlığın tanrı olduğunu kabul ediyorlar. E bunu yaratan tanrıysa, günah kılan da aynı tanrı mıdır?
Şimdi öncelikle her yaptıklarını derken bu dünyanın her anından aldığın nefesten sorguya çekileceksin , Çünkü seni yoktan var eden şuanda nimetlerle donatan Allah insanları öyle bir mahkemeye çıkartacak ki Hakimin kendisi şahid..
Şarap günah diyorlar demende ayrı bir gariplik , Şarap Haram diyen Kuran'ı Kerimdir. Sarhoş edici her madde haramdır. Aklı bulandırdığı , birçok kötülüğe sebeb olduğu için.
Şimdi öyle birşey söylemişsinki şarabıda yaratan Allah içindeki mikroorganizmalarıda yaratan Allah o halde neden yasak olsun gibi bişey söylemişsin.
Kadınıda yaratan Allah erkeğide yaratan Allah ozaman zina niye günah olsun ?
Allah herşeyi yaratmış ama kaideler koymuş.
Erkekle Kadını yaratmış ama evliliğide yaratmış. Helal olan yolları gösterip teşfik etmiş Haram olan yollarıda gösterip sakındırmış. Dediklerimi yaparsan Mükafatlandırırım , Yapmassanda Cezalandırırım buyurmuş.
Şimdi burda aklın almadığı ne var ben onu pek anlamadım ?
Şuanda sizin verdiğiniz örnek sarhoş edicilik ise , Dünya'da müslüman olmayan birçok yerdede alkol hem sağlığa zararlı hemde birçok yerde yasak ?