batman7211 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar arkadaşlar, yakın zamanda diş teli takan var mı? Bir kaç madde halinde sorularım olacak;
  • Diş teli takarken ağrı oluyor mu?
  • Diş teli ile yaşam zor mu?
  • Diş teli ortalama fiyatları alt-üst?
  • En önemlisi diş telleri çıkarıldıktan sonra dişler eski haline dönüyor söylentisi gerçek mi?
Teşekkür ediyorum.
1) İlk takıldığında bir ağrı oluyor. Birkaç hafta sonra geçiyor.
2) Diş teli var mı yok mu anlamıyorsunuz alışıyorsunuz.
3) Ben 6000 tl ödemiştim ama 4 sene oldu. Aslında diş teli ucuz. Bugün belki 10.000 üstü taktırabilirsiniz ama o teli takana kadar dişinizdeki çürüklerin düzeltilmesi en az yarısı kadar tutabiliyor. Bende 5-6 çürük vardı dolgu vs işleri her gittiğimde 500 ödüyordum. Diş teline 6000 verdiysem 6000 de diş sorunlarına verdim. Dişinizde çürük sorunları yoksa şanslısınız. Adam akıllı iyi bir yerde dolgu yaptırsanız en az 500 ödersiniz. Bende 1 kaplama işi vardı sadece 1 dişe 4 sene önce 1500 vermiştim. Böyle düşününce diş teli fiyatı cazip. 4-5 sene kontrole gideceksiniz belki. Diş sorunları çok tutuyor. Mesela alt dişlerde diş taşı oluyor. Bir diş taşı temizleme 350 lira onu yapmadan tel takılmıyor. Çok masrafı var yani ekstra. Zaten tel taktırcağınız zaman illa bişeyler çıkarıyorlar. O yüzden diş 10 bin ise ekstra çok cıkar.
4) Diş eski haline dönmez. Sana plak veriyorlar onu takıyorsunuz 1-2 sene. Diş teli uzun maraton 4-5 seneyi gözden çıkarın dişlerde çok yamukluk varsa.