Selamlar,
Normal shared hosting'te barınan bir müşterim var ancak yaptığı işlemlerin evraklarını site üzerinen yayınladığı için artık shared hosting'in 50GB dosya üst sınırına dayanmış bulunmakta.
Bu evrakları uzun süre tutmak ve istediği zaman erişebilmek istediği için de bir sitenin evraklarla ilgili olan kısmını cloud storage hesabına bağlamanın uygun olacağını düşündüm.
Küçük bir kaç test yaptım, siteden Azure Blob Storage'a dosyaları aktarıp yönetebiliyorum ancak kafam faturalandırma işlemine takılmış durumda.
- Eğer müşterime storage hesabı sağlar ve ödemesini ben sağlarsam her ay onlardan küçük küçük meblağlar istemek zorunda kalacağım.
- Prepaid şekilde toptan bir meblağ istersem Azure consumption artması durumunda ben eksiye geçeceğim.
- Azure hesabını müşterimin açmasına izin verirsem bu sefer benim buradan bir kazancım olmayacak.
- Azure'da ayrı bir subscription ve yetkili bir hesap oluşturmanın mümkün olduğunu biliyorum ancak bu hesapta da benim kazancım olmuyor.
Azure'da oluşturduğum hesabın tenant gibi davranması mümkün müdür? Bu sbscription'ın harcamaları üzerinde %10 ilave edilsin ya da atıyorum 5$ ilave edilsin gibi bir yöntem var mıdır?
Azure resellers gibi de bir program vardı ancak onun için hem yüklü miktarda harcama olması gerekiyor hem de bir işletme olmanız gerekiyor diye biliyorum.
Yol gösterebilirseniz sevinirim. Siz bu durumu nasıl çözüyorsunuz müşterileriniz ile?
Hesabı müşteri adına aç, core managed için para iste(yani sen her ay masraf+işçilik iste sorduğuna da formalite de ve core managed'in ne olduğunu adama anlat hocam) ayrıca cloud storage değil direk Instance için Disk bağla veya S3'de depola hocam.