Bu olay kişiden kişiye değişiyor demekki. Flux denilen program sarartıyor mavi rengi filtreliyor. Yani Windows'un kendisinde dahi bu özellik var çoğu kişi bilmez.
Benim elimde 3 tane laptop var ve ışık testinde hepsi yeni aldığım montitörlerden az aydınlatıyor odayı.
Ve bu zamana kadar hiç bir laptop göz yorgunluğu yapmadı bende.
Test ettiğim monitör sayısı da 6 dır. Yani ben kendi test ettiğim olayı yazdım. Hala ısrar ediyorsanız monitörünüzü alın gelin test yapalım. Laptoplarım monster, dell, hp ama ekranları hep Lg ekranlar.

constantine38 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Gözlüğe boşa para verme hocam. F.lux aynı görevi görüyor zaten. Birde gözlüğe alışma süreci olacak.

Aslında tam tersi. Laptop ekranı ne kadar kısarsanız kısın monitörden daha fazla ışık saçıyor. Şu anda kullandığım Lenovo laptopun monitörüne yarım saat bakayım F.lux olsa bile gözlerimin ağrısından duramıyorum. 24" monitör ile kullanıyorum şu anda ve çok şükür gözlerim rahatsız olmuyor.

Konu sahibinin dediğine gelecek olursak, eğer sürekli çoklu pencere ile çalışmıyorsanız normal bir monitöre geçmenizi tavsiye ederim. 3 pencere açıp 3'ünü de ekrana koyduğunuzu farz edelim. İster istemez gözünüz yanlarda ki pencerelere kayacak ve gözünüzü rahatsız edecektir. Düz bir monitör olsa fazla rahatsızlık vermez ama curved olunca ortada ki pencereye baksanız bile gözünüz sürekli yan pencerelere kayıyor ve gözü yoruyor. Eğer illa kullanmak zorundaysanız uygun çözünürlük ve F.lux ile kullanın. Arkaplanı siyah olarak ayarlayıp çok gerekmedikçe yan tarafta pencere açmamaya çalışın.