Kendim birebir yaşadığım bir sorun gayet çalışan parmak izi ekran değişimi sonrası çalışmadı bununla ilgili bir sürü şikayette mevcuttur.
Apple aradığımda orjinal panel değişimi ile sorunun çözüleceğini söylediler ve öylede oldu.
Sizin yaşadığınız bu sorunu genelleme yaparak anlatırsanız yanlış bilgi vermiş olursunuz. Biz yıllardır sektörün içindeyiz yüzlerce iphone ekran değiştirdim parmak izi çalışır gelen hiç bir ekranda parmak izini bozmadım. Home flexinde yırtık yada arıza yoksa ekran değişiminde parmak izi bozulmaz. Değişim yaparken flexe zarar verirler b.ku ekrana atarlar. Servisin ekranla beraber değişme olayı ise tamamen müşteriye ekran kitleme felsefesinden kaynaklanıyor. Home tuşu üzerinde yer alan entegre ile anakart üzerinde yer alan entegre bir birini tanıması lazım bu sebeple home tuşu yan sanayi olduğunda tıklama yapıyor ama parmak izini okumuyor. Servis size ekranla beraber verirken home tuşunu anakart ile eşleştirip veriyor aslında bunu ekran değiştirmeden de yapabilirler ama yapmıyorlar. Özel servislerin ekran değişiminde parmak izi çalışmama hikayesi ise tamamen gerçek dışıdır home tuşunda herhangi bir arıza, yırtık vs söz konusu değil ise ekran değişiminde parmak izi sorunu yaşanmaz.