Merhaba arkadaşlar bu gün telefonuma google hesabımdan bir bildirim geldi 2 Adımlı Doğrulama ayarı deaktif edildi yazıyordu bildirimde. Hemen müdahale ettim baktım Romanya'dan hesabıma bir giriş olmuş. Normal şartlarda şifremi ele geçirmiş olsa bile 2 adımlı doğrulama onayının cep telefonuma gelmesi gerekiyordu ama gelmedi. bu onayı atlayarak direk hesabıma ulaşmış . işlemleri incelediğimde hem cep telefonundan hem de laptop'dan giriş yapmış ve bir şekilde 2 adımlı doğrulamayı devre dışı bırakmış. Bu bir güvenlik açığı.

Tesadüf eseri bu gün Filmler ve Filimler youtube kanalının bir videosuna denk geldim orada da kanal sahibi arkadaş kanalının nasıl çalındığını anlatırken aynı konuya işaret etmiş 2 adımlı doğrulamanın devre dışı bırakılarak kanalının ele geçirildiğinden bahsetmiş.

Siz dikkatli olun. diye paylaşayım dedim. Benim bu gün yaşadığım korku bana yetti. Bu akşam bütün şifrelerimi ve kredi kartı bilgilerimi değiştirip google hesabımdan kaldıracağım.