Etrafımda yakından tanıdığım ben de dahil çok güzel süslü yazı yazabilenler var ama aynı şekilde anlık olarak çok süslü cümleler kuramıyoruz.

Yani demek istediğim çok süslü yazarken güzel şeyler akla gelip betimlemeler vs yapabiliyorkan anlık olarak bu sohbet esnasında hemen akla gelmiyor daha düz konuşuyoruz. Anlatılacak şeyleri süsleyerek sosluyorak daha etkileyici konuşmanın yolu pratiği nedir sizce? Özellikle kitap okumanın haricinde?
Merhaba,
Açıkçası bu konu üzerine ben de uzun süre düşündüm. Kendimi yazarak ifade etmekte her zaman daha iyi oldum. Konunun sadece zihni beslemek ve kelime dağarcığını arttırmak olduğunu düşünmüyorum
Düşünce piramidimize bir katman daha ekleyeceğim o yüzden. Biriyle karşılıklı konuşmak da her zaman sahnede konuşmaktan daha kolaydır.
İnsan yazarken karşısındaki muhattabının duygularıyla gerilmiyor, hemen cevap vermesi gerekmiş baskısından kurtuluyor vs Kişisel mesafe önemli bir ayrıcalık yani. Karşılıklı konuşmadan sahneye geçtiğiniz zaman da diyalog olmadığı için, sadece siz anlattığınız ve bütünüyle izleniyor oluşunuzla daha da gerilirsiniz.
Özgüvenimi ve heyecanımın kontrolünü arttırmam bana çok önemli fayda sağladı. Harici olarak geliştirme yolu ne olabilir derseniz bence telefonda konuşmak iyi bir egzersiz.