Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
Yıl 2007, henüz 9 yaşımdayken blogspot uzantılı bir blog kurup, içerisine muazzam saçma sapan içerikler girmiştim. Daha sonra blogcu ile bir site kurmuştum sanırım süngerbob ile alakalı bir şeydi kopyala yapıştır yapıyordum muhtemelen 12 yaşlarımda falan olmam lazım. Ortaokul son sınıfta tr.gg uzantılı tamamen action script ile yapılmış baştan aşağa flash bir site yapmıştım. 1 ay kadar uğraşıp windows xp görünümlü ve kullanımlı bir web site yapmıştım (niye böyle bir şey yaptim hiç bilmiyorum). O zamanlar flash siteler çok meşhurdu.
Liseye başladığımda yaşında artık biraz daha ilerlemiş olması nedeniyle dedim ki ben madem bu işi seviyorum kendimi geliştireyim. Bir forumda ücretsiz, sorgusuz sualsiz, içerik üretmeye başladım. Sonra beni orda moderator yaptılar. Bir süre orada içerik üretimden sonra siteyi kapattılar. Sonra dedim ki ben kendi forumumu kurayım. Kendi forum sitemi kurdum ve uzun süre geçmeden kapattım. Eskiden bilen bilir oyunyapim.com diye bir forum vardı. Amatör oyun yapımcıları orda toplanır yardimlasirdi. Oyun yapma işine daldım. Zaten az çok action script biliyordum, flash ile çeşitli bilgi yarışması tarzı basit oyunlar yaptım, yayinladim vs... Sonra bıraktım her şeyi. Bırakmak zorunda kaldım. İş, okul, kişisel zaman derken zaten hiç vaktim kalmıyordu. O ara veriş çok uzun soluklu oldu. 2017 yılının sonlarına kadar bu işlerden uzak kaldım. 2017 sonlarında ufak işler yapmaya, öğrenmeye, para kazanmaya calistim. 2018 temmuz ayında zor bir karar vermem gerekiyordu ve dedim ki tamam ben bu sektöre tekrar giricem. Bu sefer bir şeyler bilerek ufakta olsa kendi capimda daha sağlam adımlarla sektöre girdim (tam anlamıyla, her şeyi bırakıp). 2018 temmuzda kurduğum websitemin fişinide 2020 temmuz ayında çekmiş oldum. Tabi bunca süreç içerisinde belki yüzlerce proje başlatıp batırdım. Kimini sattım, kimini satmaya kıyamayıp sildim. Kimi projelere de yatırım yapıp ilgilenemedim.
Böyle işte... Şimdide video üretim, backlink, site kurulum ticareti ağırlıkta olmak üzere kendi çapımda kenarda duran projelerim ve girmek istediğim yeni sektörler var...
Edit: başarılı adsense projem hiç olmadı, max ayda 100 tl gördüm