Pazarlama kalıbı oluyor işte

"hosting" yazın kaç tane türkiyenin büyük firmasında "seo hosting" ibaresi var? Çünkü o kelimelerden tıklanma almaya/hizmet vermeye ihtiyaçları yok.
Bu "SEO Hosting" dediğimiz şey gerçekten bir web barındırma şirketinde olması gereken bir şey olsaydı hani bir standartı olsaydı "PAZARLAMA KALIBI" olmasaydı tüm firmalarda olurdu, diye düşünüyorum. Benim düşüncemi yorumlamaları için davet etmek istiyorum
@Cenuta;
@odeaweb;
Konu tartışma konusu olmadığı için davetiniz + olarak bir şeyi değiştirmeyecek ancak herkes zaten yorum yapabilir burası forum
Hosting ya da SEo hosting alanları "olması gereken bir standarttan" ziyade firmanın yöneldiği alana bağlıdır.
Örnek, bazı firmalar hosting bile satmaz. bu hostingin "gereksiz" olduğu ya da "standartı olmadığı" anlama gelmez. Ya da bazı firmalar fiziksel sunucu ya da VDS satmadan sadece hosting satar. Bu da Fiziksel sunucu ya da sanal sunucunun "gereksiz" olduğu anlamına gelmez.
Tamamen firmanın hangi alanda hizmet vermesi ile alakalıdır.
Aynı şekilde bazı firmalar doğrudan kendi yazılımlarını üreterek, kabinler yerine veri merkezi içerisinde alanlar kiralayarak doğrudan "veri merkezi" hizmetleri vermek için bu sektöre girer.
Özetle firmalar hangi alana yönelmek ve o alanda daha ilerlemek isterse bu şekilde pazarlama ya da satış politikalarını oluşturur.
Bir hosting sunucusu için
Sunucu + CPanel + litepeed + cloud linux gibi lisanslar için ortalama aylık 2000 TL maliyet gerekirken
Seo hosting sunucusunda
Sunucu + CPanel + litepeed + cloud linux +
60-70 A ve C Class IPler ile ortalama aylık 7000-8000 TL arası maliyet gerekecektir (teknik hususlara hiç girmyorum)
İşte bu ayrım "seo hosting satmamız gerekirmi" yi belirleyebilir. Tabii burda parası olmayan satamaz gibi bir şey çıkarmayın.
Biz 2015 de bu alana girdiğimizde 130 farklı A ve C Class IP ile seo hosting, seo reseller hizmeti verirken daha sonra Seo vds sunucu ve seo fiziksel sunucu ile hizmet yelpazemizi genişlettik.
Forumda ilk seo reseller satan firmayız desek (bildiğim kadarıyla) yeridir.
Uzun oldu ancak umarım açıklama yeterli olmuştur.