Arkadaşlar biliyorsunuz şuan için Kripto paralara verginin gelmesi söz konusu, ilk veri isteniyor borsalardan sonra da vergi için adım atılacak.
Verginin oranı belli değil diyebiliyorum yasayla belli olacakmış.
Bildiğiniz gibi ALTIN ve DÖVİZ binde 1 vergi oranı var.
Hisse senetlerinde ise MKK BSMV saymazsak vergi alınmamaktadır.
Bu yatırım araçlarında durumlar böyleyken Kripto Paralarındaki gelire Altın veya Dövizde ki binde 1 den farklı olarak binde 2 dahi bir vergi istenilirse diye bu konuyu açmak istedim.
Çünkü ben kazancımda devletin hakkının olmadığını düşünüyorum. Bir çok yatırım aracı var ancak devlet Kripto paraları kaynak görerek %1-5 arası bir vergi isteyecek en az bence. Tabi bu ne olur önemli değil isterse %1 olsun, devletin burdan ekmek çıkarmaya hakkının olduğunu düşünmüyorum. Hacim artınca buraya yöneldiklerini düşünüyorum.
Neyse konumuz bunlar değil aslında, hangi yollar ile hakkımızı savunabiliriz.
-Kazançlarımızı soğuk cüzdanlara çekerek saklamayı tercih edebilir miyiz?
-Kazançlarımızı yurtdışındaki banka hesaplarımızda tutmak?
-Kazançlarımızı yurtdışında bir şirket açarak oraya aktarmayı tercih edebilir miyiz?
-Monero yani XMR kullanarak mevcut verimizin akışının önüne geçmeye çalışabilir miyiz?
Yani daha farklı yollar önerebilecek kişiler olduğunu düşündüğüm için bu konuyu açtım. Sizler hangi yöntem fikrilerini bizimle paylaşabilirsiniz?
Bu arada TRBinance'dan Binance Global'e aktardığım bir para var mesela onu çekmediğim sürece geriye dönük bir işlem yapılabilir mi acaba diye düşünmeye başladım..